OŠ Petra Preradovića Pitomača zanimljivim programom oprostila se od osmaša: Patrik Novogradec ponio titulu najučenika škole

U Centru za kulturu “Drago Britvić” jučer (utorak) je održana završna školska priredba učenika Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača. I ove godine učenici i njihovi učitelji pripremili su program kojim su se oprostili od osmaša.

Ravnatelj škole Igor Maresić zahvalio je svim učenicima i njihovim mentorima koji su doprinijeli izvrsnim rezultatima na županijskim i državnim natjecanjima ove školske godine.

-Završili smo još jednu nastavnu godinu koja je bila, po svemu sudeći, vrlo uspješna i drugačija od dosadašnjih. Potrudili smo se svojim školskim kurikulumom, bogatom ponudom izvannastavnih aktivnosti, raznovrsnim školskim programima, školskim i međunarodnim projektima povećati kvalitetu svog rada. Stvorili smo povoljno ozračje za uspješno učenje i njegovali dobre međuljudske odnose. Naši prioritet u radu bili su usmjereni na poboljšanje uvjeta rada u školama i osuvremenjivanju nastave modernom tehnologijom, ali s učenikom u središtu pozornosti. Talentirani i visoko motivirani naši učenici pod stručnim vodstvom svojih mentora postižu vrhunske rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, na susretima, kao i smotrama. Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost. Siguran sam da će se to dokazati i u našim nastojanjima da u ovim izazovnim vremenima stvaramo bolju budućnost za našu djecu i naš kraj – rekao je ravnatelj Maresić.

DSC1187

Ravnatelj se potom prigodnim riječima oprostio od osmaša…

-Dragi osmaši, svih vaših osam godina imali smo zajednički cilj – da sa što više znanja odrastete u poštene i čestite ljude koji će ubrzo pokretati naše društvo i koji će biti važni začetnici novih ideja i mogućnosti koje donosi budućnost. Ta budućnost je u vašim rukama, a mi vaši učitelji i roditelji, mi ćemo i dalje biti tu za pokoji savjet ili mudrost da vas usmjerimo na pravi put napretka i dobrostanja. Iskoristite svoju domovinu, svoju rodnu grudu na najbolji način jer samo jedna je Pitomača, jedna je Virovitičko-podravska županija i jedna jedina je Republika Hrvatska. Dragi osmaši, sretan vam put do uspjeha – za kraj je rekao ravnatelj Maresić.

Ove školske godine titulu najboljeg učenika ponio je Patrik Novogradec koji je ujedno i najbolji učenik Virovitičko-podravske županije. Inače, Patrik je završio sve razrede s odličnim uspjehom i uzornim vladanjem. Redovito je sudjelovao na županijskim natjecanjima iz matematike, geografije, kemije, informatike, fizike i hrvatskog jezika na kojima je osvojio osam prvih mjesta, jedno drugo te jedno treće mjesto. Redovito se natjecao na “Klokanu bez granica” i uvijek se plasirao u deset posto najuspješnijih u Hrvatskoj. U šestom razredu nastupio je na hrvatskoj matematičkoj olimpijadi za kadete. Ove školske godine sudjelovao je na čak tri državna natjecanja iz kemije, fizike i informatike na kojima je ostvario iznimne rezultate.

DSC1180

Već tradicionalno, u programu su nastupili i učenici osmih razreda koji su svojim nastupom zahvalili učiteljima. Završnu priredbu uveličao je školski zbor, te osmaši koji su izveli mini predstavu o znanju i Helena Jakšić koja je izvela monolog “Kako sam uplovila u fejsovske vode” sa smotre LiDraNo. Također, prozvani su i učenici koji su ostvarili zavidne rezultate kako na školskim, tako i na županijskim državnim natjecanjima.

Učenici koji su ostvarili prva ti mjesta na županijskim natjecanjima su: Patrik Novogradec, Laura Dunđer, Mateo Jakupec, Jana Zvonar, Fran Zvonar, Anastazija Cesar, Petar Čajkulić, Luka Tkalčec, Leona Kirin, David Lovreković, Helena Jakšić, Jan Stilinović, Dominik Horvat Lucija Bastalić, Luka Vampovac i Tajana Igrić.

DSC1178

Na državna natjecanja plasirali su se: Patrik Novogradec – državno natjecanje iz kemije, fizike i informatike, Helena Jakšić – državna smotra LiDraNo u kategoriji pojedinačnog scenskog izraza, ŠŠD Sokol Pitomača, odbojka dječaci te ŠŠD Sokol Pitomača, stolni tenis, dječaci i djevojčice.

Također, školska športska društva osvojila su prva tri mjesta na županijskim natjecanjima u odbojci, šahu, stolnom tenisu, atletici, košarci, rukometu i krosu.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan, Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content