Osijek i Novi Travnik potpisali Protokol o suradnji: Bosanskohercegovačkom gradu to je prvi protokol o prijateljstvu izvan granica države unazad više od 40 godina

Protokol o suradnji između Grada Osijeka i Općine Novi Travnik (BiH) potpisali su u Novom Travniku zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin i načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo.

Tom su prigodom istaknuti dobri postojeći odnosi, kao i obostrani interesi za njihovim daljnjim unaprjeđenjem, posebno na području gospodarstva, kulture, turizma, obrazovanja i sporta.

– Važno nam je razvijati prijateljske odnose i suradnju na nekoliko polja, posebno u povlačenju sredstava iz europskih fondova, gdje Grad Osijek ima vrlo dobrih iskustava. U ovome trenutku na području grada provodimo projekte vrijedne više od 130 milijuna eura, koji su najvećim dijelom sufinancirani europskim sredstvima. Možemo pomoći svojim znanjem i iskustvom i otvoreni smo za sve oblike suradnje. Vjerujem da ćemo uskoro moći predstaviti rezultate ove suradnje, na korist stanovnika Osijeka i Novog Travnika – izjavio je zamjenik Vulin i čestitao okupljenima Dan Općine.

Načelnik Stjepan Dujo izrazio je zadovoljstvo uspostavljenom suradnjom te istaknuo da se nakon više od 40 godina u Novom Travniku potpisao protokol o prijateljstvu s nekim od gradova izvan granica Bosne i Hercegovine. Naglasio je da je Novi Travnik mladi grad pun potencijala, talenata i velikih mogućnosti te dodao kako su svi gradovi i općine prijatelji korak naprijed k europskoj budućnosti.

(www.icv.hr, tj, foto: Grad Osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content