Ponovno počeo program Sportskih praznika: Na području VPŽ uključene škole u Pitomači, Virovitici, Slatini i Orahovici

Danas (ponedjeljak) je započela druga sezona besplatnog programa Sportski praznici kojeg provodi Hrvatski školski sportski savez uz pomoć županijskih sportskih saveza i škola koje su uključen u program.

Ove godine Sportski praznici će ste odvijati u četiri jednotjedna turnusa od 27. lipnja do 22. srpnja na četiri destinacije u Virovitičko-podravskoj županiji: Osnovnoj školi Petra Preradovića u Pitomači, Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici, Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini i Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Orahovici.

U sve četiri škole u prva dva turnusa grupe će biti od 40 učenika, dok će u druga dva turnusa grupe u Virovitici imati po 20, a u Pitomači, Slatini i Orahovici po 40 učenika.

U ponedjeljak 27. lipnja posjetili smo sportsku dvoranu osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici gdje su se već okupili prijavljeni učenici i učenice. Među preko 40 prijavljenih za prvi turnus bilo je već aktivnih sportaša nogometaša, rukometašica i rukometaša, košarkašica, košarkaša, atletičara, gimnastičarki, ali i onih koji nisu aktivno uključeni u rad sportskih klubova.

Na početku ih je sve pozdravila glavna tajnica Školskog sportskog saveza virovitičko – podravske županije Dora Međimorec.

– Dio vas je već prošle godine bio uključen u Sportske praznike, a ostali, koji su se prvi puta uključili, nadam se da će se vrlo brzo priviknuti na rad. Po ovom vrućem vremenu morate si osigurati dovoljno vode, a u pauzi imat ćete osiguran obrok. Uvjerena sam da ćete se lijepo zabaviti– u uvodu je rekla Dora Međimorec.

Tada su riječ preuzeli voditelji mladi kineziolozi Ivan Vrbančić i Matko Vuković.

– Prošle godine su djeca bila jako dobra. Ove godine imamo još više djece koja su uzbuđena i govore da nisu mogla ni spavati. Ove godine u rad su uključena djeca iz sve tri virovitičke osnovne škole. Ovo je jedan puno ležerniji nastavak škole gdje će se igrati, tenirati i družiti. Nadam se da će svima biti zanimljivo i zabavno– tom prilikom nam je rekao voditelj Ivan Vrbančić.

Prvi virovitički turnus je popunjen, dok se za preostala tri turnusa još mogu prijaviti učenici svih virovitičkih osnovnih škola: Vladimira Nazora, Ivane Brlić-Mažuranić i Katoličke osnovne škole na mail: [email protected]

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content