Pred nama vrući, ali i nestabilniji dani: Temperature će se penjati i do 35°C, moguća tuča

Virovitica se jutros budila na 15°C, Slatina na 17,2°C i Bilogora 18,5°C. Ponedjeljak će obilježiti suho, stabilno i vruće vrijeme, a ponegdje i vrlo vruće. Najviše dnevne temperature zraka danas očekujemo između 33 i 35°C. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. UV-indeks vrlo visok!

Tijekom utorka i srijede zahvaljujući blizini frontalnog sustava (hladne fronte) na sjeveru, atmosfera će biti sve nestabilnija. Uz umjeren do jak razvoj dnevne naoblake očekujemo grmljavinske pljuskove koji ponegdje mogu biti izraženiji, grmljavinsko nevrijeme uz tuču, prolazno umjeren do jak vjetar promjenjiva smjera te obilniju kišu u kratkom vremenskom periodu.

Za sutra je i DHMZ izdao upozorenje prvog stupnja (žuto). Tijekom utorka i srijede očekujemo blaži pad temperature zraka, ali i dalje neugodno sparno. Vjetar u okretanju na sjeverne i sjeveroistočne smjerove. UV-umjeren i visok, ponegdje i vrlo visok.

Od četvrtka pa sve do kraja tjedna očekujemo sunčanije, stabilnije i ponovno toplije vrijeme. Vruće ponegdje i vrlo vruće. Jutarnje temperature zraka između 16 i 20°C. Najviše dnevne između 30 i 35°C. Vjetra u okretanju na južne smjerove. UV- indeks vrlo visok!

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content