PRO 3×3 košarkaški turnir u Osijeku 24. i 25. lipnja: Koš okrenut prema konkatedrali odaslat će najljepšu razglednicu iz Osijeka

Grad Osijek domaćin je šestog po redu dvodnevnog turnira otvorenog prvenstva Hrvatske u 3×3 košarci koji će se održati 24. i 25. lipnja ove godine na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića.

Nastavak je to PRO 3×3 Tourove turneje Slavonijom gdje su već u lipnju održani turniri u Vukovaru i Vinkovcima, a nakon Dubrovnika, Šibenika i Zadra.

PRO 3×3 Tour međunarodna je serija turnira u košarci 3×3, a po prvi puta natjecanje se održava i u Hrvatskoj. Košarka 3×3 novi je olimpijski sport koji je debitirao na Olimpijskim igrama u Tokiju, a postao je vrlo popularan zbog brze i dinamične igre.

Turnir se održava u organizaciji udruge Energy Basket i Hrvatskog Košarkaškog Saveza, a u organizaciji osječkog dijela natjecanja sudjeluju još Košarkaški savez grada Osijeka i Grad Osijek.

Prilikom službene najave sportskog događaja, na konferenciji za novinare istaknuto je kako će koš biti okrenut prema konkatedrali, čime će iz Osijeka biti poslana najljepša razglednica.

Gledatelje očekuje dva dana košarkaškog spektakla za koji će na Trgu Ante Starčevića biti postavljena velika tribina s 250 sjedećih mjesta. One najmlađe sugrađane očekuje Kids Zona, a za one starije Urbana zona kao spoj elemenata sporta i urbane kulture.

IMG 3941
Foto: Grad Osijek

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić koji je sudjelovao na press konferenciji, istaknuo je zadovoljstvo dolaskom kvalitetnih ekipa iz cijele Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja na osječki turnir.

-Košarka je u ovom gradu nekada bila na visokoj razini, a posljednjih godinu dana radimo sve kako bismo ju vratili na razinu gdje bi i trebala biti. U sklopu toga organiziramo i ovaj turnir. Drago mi je da ćemo u Osijeku imati priliku ugostiti PRO 3×3 Tour. Dio programa u subotu navečer održat će se u sklopu Osječke ljetne noći koja nudi program za sve naše sugrađane – istaknuo je Radić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content