Radni sastanak gradonačelnika i načelnika: Uz Plan razvoja OBŽ do 2027. predstavljene i mogućnosti koje nudi Županijska razvojna agencija

U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije danas (četvrtak) je zamjenik župana Mato Lukić održao radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima s područja Osječko-baranjske županije, a raspravljalo se o nekoliko tema od zajedničkog interesa.

Ravnatelj Javne ustanove Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije Denis Ćosić predstavio je mogućnosti koje ova županijska ustanova nudi općinama, gradovima i javno pravnim tijelima u vezi projekta “Tehnička pomoć JU ŽRA OBŽ 2019.-2023.”, a nazočnima je podijeljen nedavno pripremljen i usvojen Plan razvoja OBŽ za razdoblje do 2027. godine.

Direktor BISS-a (Business inteligence system) Robert Dimitrovski predstavio je HAVEN proizvode koji se koriste u svrhu upravljanja kritičnim situacijama javnih službi (vatrogasci, civilna zaštita, javne gradske službe), upravljanje ljudskim resursima, upravljanja imovinom javnih službi te za sakupljanje podataka sa intervencija (evidence management).

mini IMG 3408
Foto: OBŽ

Riječ je o korištenju naprednih tehnologija i kamera u svrhu praćenja situacije iz upravljačkog centra i monitoriranje područja obuhvaćenog kritičnim događajem. Ovim sustavom je osigurana i  mogućnost slanja SMS poruka građanima koji se nalaze u blizini kritičnog događanja, s pravovremenim utjecajem na željeno ponašanje građana u slučaju takvih događaja.

Voditelji Projekta O2 Goran Ladišić, Ivan Vidaković i Milan Domazet održali su prezentaciju na temu „Tehnologije u službi očuvanja šuma“, dok je direktor SolarisPons-a Jurica Gorup predstavio projekt obnovljivih izvora energije, prelazak na opskrbu energijom putem solarnih panela (zelena tranzicija).

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content