Skupa vožnja: Čađavačkim Lugom, gdje je ograničenje 70, vozio 107 kilometara na sat

Nedjelju, 12. lipnja, pamtit će vozač koji je u 18.10 sati u Čađavičkom Lugu, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, vozio 107 km/h. U brzoj vožnji uhvatila ga je kamera, a za ovo prekoračenje brzine može dobiti 7.000 kuna kazne i dva negativna boda nakon pravomoćne sudske presude. 

On je rekorder brzine na našim prometnicama u posljednjih tjedan dana, izvijestila je PU, dodavši kako je u tom periodu bilo ukupno 17 prometnih nesreća na cestama, u kojima je 6 osoba ozlijeđeno. 

Tri prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Policija je izvijestila i kako su službenici tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 202 prekršaja. Od njih, 23 su upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanje alkotestiranja, 57 se odnosi na upravljanje vozilom nepropisnom brzinom, 45 prekršaja zabilježili su zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, a 29 vozača koristilo je mobitel tijekom vožnje. 

U ovom tjednu, od ponedjeljka, 13. lipnja, pa do nedjelje, 19. lipnja, policija će u sklopu aktivnosti organizacije ROADPOL vršiti pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa, najavili su iz PU virovitičko-podravske. (www.icv.hr) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content