Slavonska asocijacija ju jitsu klubova treća u svijetu: Na AJP Tour Croatia National u Zagrebu osvojili 19 zlata, 15 srebrnih i 13 brončanih medalja

Proteklog vikenda slavonski ju jitsu borci i borkinje otisnuli su se pod asocijacijom Rio Grappling Cluba na jedno od najvećih međunarodnih natjecanja AJP Tour Croatia National u Zagrebu.

U Domu sportova okupilo se 470 boraca i borkinja iz preko 40 zemalja svijeta, svih uzrasta i težinskih kategorija u sportskim disciplinama ju jitsu.

Mladi osječki natjecatelji i natjecateljice JJ Kluba Tatami sudjelovali su u sklopu Rio Grappling Cluba Croatia zajedno s klubom JJK Factory iz Đakova i JJ Klub “Vinkovačke rode” iz Vinkovaca, a pod vodstvom svojih trenera Andreja Jovanovića, Mire Erkapića i Marka Jovanovića osvojili su treće mjesto.

Izniman uspijeh pokazali su najmlađi članovi osječkog JJ Kluba Tatami koji su potvrdili da kroče stazama svojih starijih kolega na putu ka uspjehu.

Lukas Jukić i Maro Katić u kategoriji Boys kids 2, težine 20 kilograma u borbama su osvojili prvo i treće mjesto. Lukas je odnio zlato, pobijedivši austrijskog natjecatelja u finalu, dok je Katić nakon druge borbe, savladavši zagrebačkog borca, osvojio broncu.

Slavonska asocijacija Rio Grappling u Zagrebu je odnijela ukupno 19 zlata, 15 srebrnih i 13 brončanih medalja.

– Iznimno smo ponosni na naše natjecatelje i natjecateljice i njihovo prikazano znanje i vještine u borilištima. Posebno nas je iznenadio “nježniji spol” jer su djevojčice pokazale izuzetnu sposobnost i fantastičnu tehniku pa je svih šest osječkih natjecateljica osvojilo zlato. Inače je natjecanje bilo jako zahtjevno jer su se pod drugim asocijacijama borili brojni klubovi, pa je primjerice pod američkom Check Mat International nastupalo više od 20 klubova. U odnosu na našu tročlanu, to je bio veliki izazov – istaknuo je Andrej Jovanović, voditelj i trener osječkog JJ Kluba Tatami.

Osvojene brojne medalje od zlatnih do brončanih te zauzimanje trećeg mjesta u ju jitsu svjetskom poretku na Croatia National Pro Jiu Jitsu Championship-u dokaz su da osječki klub klub napreduje iz turnira u turnir.

No iz kluba napominju kako se nadaju da će i gradske strukture znati prepoznati važnost takvih međunarodnih natjecanja i dati svoju potporu koja je ovaj put izostala pa je klub sam isfinancirao najam autobusa i ostale putne troškove da bi osječki natjecatelji imali priliku sudjelovati na tako značajnoj svjetskoj sportskoj manifestaciji.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content