U Azilu u Nemetinu izbio požar: Slučajni turisti preskočili ogradu i počeli gasiti vatru kako se ne bi proširila na boksove 180 pasa

Djelatnicima Azila za pse u Nemetinu “noge su se odsjekle”, kažu, kad su primili poziv iz policijske postaje kojim ih izvješćuju da je u Azilu izbio požar.

Naime, zapalile su se bale slame koje su u skloništu bile naslagane, a kako je kiša padala natapale su se i iznutra trulile što je stvaralo kemijsku reakciju pa je došlo do samozapaljenja.

Na sreću, u blizini su se zatekli turisti koji su vidjeli što se događa, preskočili su ogradu, nazvali su 193 i 112 i crijevom za vodu gasili požar dok vatrogasci nisu došli. Ujedno su pazili i na pse.

Osječki vatrogasci brzo su reagirali i na vrijeme stigli u Azil te su satima zalijevali slamu dok nisu ugasili požar. Djelatnici Azila još su cijelu noć obilazili poprište požara i zalijevali slamu koja se još dimila.

– Najvažnije je da su svi psi dobro, nitko nije stradao i vatra se nije proširila. Ne ponovilo se – objavili su na svojoj Facebook stranici iz Udruge Pobjede.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content