VIDOVO 2022. Subotu provedite u Pitomači: Tradicionalno kuhanje paprikaša, izložba vina, predstavljanje udruga i OPG-ova…

U povodu proslave Dana općine – Vidova, Pitomačane i njihove goste, u subotu 18. lipnja, očekuju mnogobrojna događanja, a gdje će svatko naći ponešto za sebe.

Subotnji dan započet će tradicionalnom Pitomačkom biciklijadom, a poslijepodne u Hotelu Divinu će se održati otvorenje izložbe radova likovne kolonije Likovnog kluba „Duga“ Pitomača s početkom u 14 sati.

Proslava Dana općine Pitomača nastavlja se na Trgu kralja Tomislava od 17 sati kada kreće natjecanje u pripremi goričkog paprikaša, a svi posjetitelji će moći degustirati pripremljene paprikaše. 

U isto vrijeme udruge i OPG-ovi s područja općine predstavljat će svoj rad, a za ljubitelje vina održat će se 40. izložba vina s degustacijom. Također Udruga umirovljenika općine Pitomača na Trgu će predstaviti svoj program „Vrckavi penzići“, a proglasit će se i „Naj okućnica“ općine Pitomača.

Kao šećer na kraju subotnje večeri u središtu Pitomače nastupaju nezaobilazni tamburaši – Gazde. Tako će svi posjetitelji moći uživati u njihovim nezaboravnim hitovima poput „Još i danas zamiriše trešnja“, „Ja pijem da zaboravim“, „Zbogom za zbogom“, „Ej, kavane“, „Vazda gazda“ i mnogi drugi.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content