VIDOVO 2022. U općinskoj Knjižnici i čitaonici obilježeno 45 godina stolnog tenisa u Pitomači

U sklopu obilježavanja Dana općine Pitomača u općinskoj Knjižnici i čitaonici jučer (petak) je održano predavanje o ping pongu, a ujedno i svečano obilježavanje 45. obljetnice stolnog tenisa u Pitomači. U prisustvu bivših i sadašnjih članova Stolnoteniskog kluba kao i mnogih uzvanika i ljubitelja stolnog tenisa, uvodnu riječ održao je Marinko Barčan, v. d. ravnatelja Knjižnice i čitaonice Pitomača

Stolni tenis u Pitomači započinje 1977. godine u skladištu s jednim stolom. Laganim, ali upornim koracima kroz godine osvajaju zavidne rezultate i stolni tenis postaje omiljeni sport u Pitomači, te je tako ostao i do danas.

– Stolni tenis inače nije popularan sport, no u Pitomači se je prije 45 godina pojavila ekipa koja je započela jedan dobar sportski trend. Nakon 45 godina mogu reći da sam kao sadašnji aktualni predsjednik Kluba stvarno sretan i zadovoljan. Imamo djevojke u 1. Hrvatskoj ligi, muške seniore u 3. Hrvatskoj ligi i dvije ekipe u Kadetskoj ligi. Imamo stvarno odlične igračice i igrače i zato smo napravili ovo predavanje i podsjetnik na tih 45 godina rada. Hvala svima koji su pokrenuli stolnoteniski klub i nadam se da će se to u budućnosti i nastaviti – rekao je sadašnji predsjednik Kluba Mirko Debeljak.

Program je vodio Rajko Stilinović uz glazbenu pratnju Jana Stilinovića, o počecima stolnog tenisa u Pitomači govorili su bivši treneri i igrači: Ladislava Jergović, Pavao Švaljek, Rudi Nemeš i Ranko Posavec. Predsjednik Stolnoteniskog kluba Pitomača, a ujedno i trener Mirko Debeljak i predsjednica Nadzornog odbora Milena Virovac upoznali su prisutne s dosadašnjim uspjesima kluba, kako u ekipnim tako i u pojedinačnim nastupima i natjecanjima kao i planovima u narednom periodu.

Svečanosti je prisustvovala i saborska zastupnica Vesna Bedeković. Prigodnim je riječima zahvalila svima na upornosti i uspjesima, izrazila je želju za nastavak uspješnog rada kluba te je na koncu podijelila i zahvalnice Knjižnice i čitaonice Pitomača, bivšim i sadašnjim članovima kao i izvođačima programa.

(www.icv.hr, ib, Stolnoteniski klub Pitomača, foto: Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content