VIDOVO 2022. U Pitomači otvorena 11. Izložba proizvoda i usluga: Predstavlja se 28 tvrtki i OPG-ova

Udruženje obrtnika općine Pitomača u sklopu obilježavanja Dana općine Pitomača – Vidova, u svojim prostorijama organiziralo je 11. Izložbu proizvoda i usluga – Pitomača 2022. Na izložbi sudjeluje 28 tvrtki i obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava s područja općine Pitomača, ali i cijele Virovitičko-podravske županije.

Uz predsjednika Udruženja obrtnika općine Pitomača Željka Šubića, svečanosti otvorenja nazočili su pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok te tajnik Obrtničke komore VPŽ Božidar Jeremić. 

– Cilj ovakve izložbe proizvoda i usluga je ta da pokažemo da su obrtnici još uvijek tu, da se, bez obzira na nedaće, još uvijek držimo i da idemo naprijed. Za Pitomaču možemo reći da je “kolijevka obrtništva” jer je ovdje obrtništvo uvijek bilo prisutno i vjerujem da će biti tako i ubuduće. Iako je demografska slika takva kakva je, neki obrtnici nemaju nasljednike koji bi preuzeli posao ili jednostavno odustanu od obrtništva, i dalje imamo one koji pokreću posao. Ove se godine ugasilo sedam, a prijavilo 11 obrta i opet smo u tom nekom plusu. Nadam se da će nam se svake godine sve više obrtnika pridružititi i da će ova izložba svake godine biti sve bolja i sve veća – rekao je predsjednik Udruženja Željko Šubić.

20220610_111613

Prisutnima se obratio i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok, koji je istaknuo kako obrtnici uvijek imaju podršku Virovitičko-podravske županije.

– Posebno nas veseli činjenica da se broj obrta iz godinu u godinu kontinuirano povećava. Mi kao Županija ćemo maksimalno raditi i biti podrška vama obrtnicima kroz potpore koje dajemo. Objavljena je odluka o potpori za tradicijske obrte koju dodjeljujemo svake godine. Isto tako dajemo podršku kroz subvenciju u našim Poduzetničkim inkubatorima, kroz naš obrtni registar te kroz naš sajam Viroexpo gdje su upravo obrtnici jedni od najvećih izlagača što mi iznimno cijenimo. U bilo kojem trenutku vam stojimo na raspolaganju i vjerujem da zajednički možemo napraviti puno. Ovom izložbom se vidi da je uložen veliki trud i ovo je upravo pravi put gdje možete pokazati što radite – rekao je pročelnik Mijok i službeno otvorio 11. Izložbu proizvoda i usluga u Pitomači.

20220610 112106

Izložbeni prostor na kojemu obrtnici prezentiraju svoj rad i usluge prostire se na unutarnjem i vanjskom prostoru Udruženja (Petra Preradovića 5), a za najmlađe posjetitelje je osiguran zabavni program. Izložbu su danas uz mještane, posjetili i polaznici Dječjeg vrtića „Potočnica“ Pitomača.

Svi zainteresirani, Izložbu danas mogu posjetiti do 18 sati te sutra, 11. lipnja, od 11 do 18 sati.

(www.icv.hr, ib; Foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content