Završeni upisi u osječke dječje vrtiće: Na jesen kreće 3300 mališana, što je za 265 više nego prethodne godine

U osječke gradske vrtiće ove će jeseni krenuti 3300 djece u 152 skupine. To je u odnosu na prošlu godinu više za 265 djece i 10 skupina.

Prema rezultatima objavljenim na web stranici Dječjeg vrtića Osijek 820 je novoupisanih. Među njima su sva prijavljena djeca s oba zaposlena roditelja. Ostalo je neupisano 242 djece od čega je 42 djece s područja Općine Čepin čiji će se vrtić od 1. rujna izdvojiti iz Dječjeg vrtića Osijek.

– Želja mi je da svako osječko dijete ima svoje mjesto u vrtiću. No, to se jednostavno ne može postići preko noći. Ove smo pedagoške godine reorganizacijom vrtićkog prostora osigurali 265 mjesta više nego prošle godine. Uspjeli smo upisati djecu s oba zaposlena roditelja, No, u Osijeku se događaju pozitivni demografski i gospodarski trendovi, tako da postoji sve veća potreba za vrtićima. Na NPOO idemo s prijavom izgradnje 3 nova i dogradnje 3 postojeća vrtića. Prođu li nam svi projekti mogli bismo doći do željenoga cilja, odnosno do toga da niti jedno dijete u Osijeku ne ostane neupisano u vrtić – istaknuo je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Do novoga vrtićkoga prostora doći će se prenamjenom domarskih stanova u sobe dnevnoga boravka. Dječji vrtić Osijek raspisao je natječaj za obnovu šest domarskih stanova.

– Drago mi je što imamo sve više djece. Uočili smo veliku potrebu roditelja za više jasličkih skupina tako da ćemo od jeseni imati čak 9 novih jasličkih skupina. Uz postojeće dvije Monotessori skupine, upisujemo u novoj pedagoškoj godini još jednu – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Ana Mihaljević.

Rezultati upisa mogu se pronaći na web stranici Dječjeg vrtića Osijek:

Rezultati upisa za pedagošku godinu 2022./2023.

(ww.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content