Ana Fučkar iz Okrugljače jedna od najuspješnijih nogometašica s područja VPŽ: Već prve sezone s novim klubom osvojila naslov prvakinja u 2. HNLŽ

Najsjevernije naselje u općini Špišić Bukovica – Okrugljača poznato je po brojnim sportašima posebice nogometašima, koji su osim za mjesni klub Graničar igrali za niz drugih nogometnih klubova u široj okolici. Međutim manje je poznato da u mjestu ima i nogometašica. Najuspješnija među njima je 27-godišnja Ana Fučkar.

– Nogomet sam počela igrati od malih nogu. Odrasla sam igrajući nogomet sa braćom i dečkima iz sela. Po cijele dane bih trčala za loptom i pratila ove starije, ne bih li naučila neki novi dribling i potez od njih – svojih nogometnih početaka prisjeća se Ana.

Kako u to vrijeme u blizini nije bilo ženskog nogometnog kluba, a sport joj je „tekao u krvi“, u osnovnoj školi počela je trenirati rukomet u TVIN-Virovitici. Nažalost, nakon dvije godine morala je prekinuti svoju rukometnu karijeru, jer je roditelji, zbog svojih radnih obveza, nisu uspijevali redovito voziti na treninge. Od tada je njezina sportska priča bila na čekanju, no prije dvije godine ispunila je svoju mladenačku želju – priključila se ženskom nogometnom klubu.

Najbliži klub u okolici bio je Graničar iz Đurđevca, no ambicioznu Anu nisu zadovoljili prosječni rezultati u Đurđevcu te je s dijelom svojih suigračica, prošlog ljeta,  prešla u Koprivnicu.

– Od prvog dana u Koprivnici bilo je očito da je to puno ozbiljnija i zahtjevnija sredina. Puno se radi, a trenira nas iskusni trener Igor Sedlanić koji nam prenosi vrijedno znanje. Mislim da sam se odlično uklopila u ekipu, a na okupu nas drži agilna predsjednica Nikolina Notersberg – o novoj igračkoj sredini s oduševljenjem priča Ana.

U klubu treniraju tri puta tjedno i svakog vikenda igraju utakmice. Svoju ljubav prema nogometu Ana mora uskladiti s poslom te je, kako kaže, zahvalna svojim kolegicama iz kafića koje često odrađuju njezine nedjeljne smjene i tako joj omogućuju odlazak na utakmice.

ana fuckar 4

Osim kolegica s posla, u njezinoj strasti podržavaju ju i prijatelji i obitelj, a činjenicu da je Ana već u prvoj sezoni od priključivanja klubu sa suigračicama osvojila naslov prvakinja u 2. ligi proslavili su svi. 

U 14 prvenstvenih utakmica imale su 11 pobjeda, dva remija i samo jedan poraz. Ana Fučkar u uspjeh je utkala šest svojih zgoditaka, s kojima je postala drugi strijelac svoje ekipe.  

– Igram špicu i jako sam zadovoljna svojim mjestom u ekipi, jer sam oduvijek bila „napadački nastrojena“. Također mi je drago što imam potpunu podršku od strane i muškog i ženskog društva. Kad uhvate vremena prijatelji, obitelj, pa čak i susjedi dolaze na utakmice i stvarno su velika podrška. Jako mi je drago kad ih vidim na tribinama – kaže nam Ana.

Nakon odgledanih utakmica brojni njezini prijatelji, koji su prije toga bili skeptični prema ženskom nogometu, potvrdili su da ona i njezine suigračice mogu parirati i muškim ekipama, kroz smijeh nam je otkrila Ana

– Odlična smo klapa. Zasad ne razmišljamo o plasmanu u 1.ligu. I dalje želimo dominirati u sadašnjem rangu natjecanja – zaključila je Ana Fučkar.

Inače, Anina braća Alen i Mateo su također uspješni nogometaši. Oni su u svojoj dosadašnjoj karijeri igrali za Turanovac, Graničar Okrugljaču, Bušetinu 1947, Graničar Bušetinu i Omladinac iz Korije. Pa gledajući postignute rezultate možemo reći da je Ana najuspješnija sportašica u svojoj obitelji, jer njezina braća zasad mogu samo sanjati o igranju u drugoligaškoj konkurenciji.

(www.icv.hr, mš; Foto: ustupljene fotografije)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content