Članovi HGSS stanice Orahovica spašavali ozlijeđenog biciklista: Pao i ozlijedio se u šumi u okolici Virovitice

Tijekom jutarnjih sati, na dežurni telefon HGSS stanice Orahovica, došao je poziv biciklistice koja navodi da je jedan od njezinih kolega biciklista pao s bicikla u šumi u okolici Virovitice i zadobio mnogobrojne ozlijede. Potom dvojica spašavatelja iz Virovitice, poznavajući lokaciju, kreću zbrinuti unesrećenu osobu.

Sretna okolnost ovog događaja je prohodan šumski put i otvorene rampe na pristupnim šumskim putevima koje su uvelike pomogle pri dolasku do unesrećenog biciklista.

Prilikom dolaska na mjesto nesreće uočen je biciklist koji je zadobio više traumatskih povreda, te je za kratko vrijeme adekvatno zbrinut i transportiran do najbližeg pristupnog puta, gdje je potom predan djelatnicima Hitne pomoći.

– Lokacija unesrećene osobe bila je udaljena 6 kilometara od najbližeg pristupnog puta i na šumskom gospodarskom području u okolici grada Virovitice. Na takvim mjestima dodatne otegotne okolnosti najčešće su spuštene i zaključane rampe i neadekvatni pristupni putevi. Nova i dobro opremljena terenska vozila bitan su resurs u ovakvim akcijama kako bi na što lakši način riješili i najzahtjevnije intervencije – kažu iz HGSS-a. 

(www.icv.hr, hgss.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content