Dan mjesnog odbora Doljani: Domaći boćari osvojili Hornungov memorijal

Mjesni odbor Doljani i Boćarski klub ”Doljani” iz Orahovice i ove godine organizirali su Dan mjesnog odbora te tradicionalni Memorijalni boćarski turnir posvećen poginulom hrvatskom branitelju Damiru Hornungu koji je svoj mladi život položio na oltar Domovine 7. srpnja u osječkom prigradskom naselju Tenja. Ovo je 16. Hornungov memorijal koji je započeo odavanjem počasti Damiru kod njegove spomen biste u blizini igrališta, a potom je održano i svečano otvorenje kojem su nazočili orahovački gradonačelnik Saša Rister, predsjednik Mjesnog odbora Doljani Ivan Baraba te predstavnici 7 nazočnih klubova i to: BK Lipik, BK Tenja, BK Smrik Golobrdci, BK Župa Dubrovačka Dubrovnik, BK Brlićka Slavonski Brod, BK WELS iz Velimirovca te domaćin BK Doljani.

– U ime obitelji Hornung od srca vam zahvaljujem što ste došli odigrati turnir za našeg Damira, moga brata i želim vam da se ugodno osjećate u Orahovici – rekao je brat poginulog Damira, Mario Hornung nakon kojeg se u ime BK Doljani obratio Ivan Tomac.

– Presretan sam što smo i ove godine uspjeli organizirati ovaj turniru u čast hrvatskom heroju Damiru Hornungu. Hvala svim klubovima koji su došli, a posebno hvala našim velikim prijateljima boćarima iz Dubrovnika koji su prevalili ogroman put kako bi ponovno bili s nama – rekao je Tomac, a potom se kratko obratio i Mario Raguž iz BK Župa dubrovačka.

– Ovdje smo 11 godina i uvijek s ponosom dođemo pokloniti se Damiru i biti dio ovog turira kod naših prijatelja iz BK Doljani. Dok god budemo mogli dolazit ćemo i veselimo se novim druženjima – rekao je Raguž.

Kako je ovim turnirom proslavljen i Dan mjesnog odbora, predsjednik istog Ivan Baraba naglasio je kako je sretan što se na području ovog mjesnog odbora sportom prisjeća na hrvatske branitelje.

– Posebna nam je čast biti dio sjećanja na Damira Hornunga i svih hrvatskih branitelja, a ovaj turnir je postao jedna velika prepoznatljivost našeg grada. Hvala svima – rekao je Baraba.

Turnir je otvorio gradonačelnik Saša Rister.

– Od srca hvala organizatoru BK Doljani i Mjesnom odboru što na ovaj način ne dozvoljavaju da se niti jedno ime hrvatskog branitelja ne zaboravi jer hrvatski branitelji su ti koji su svojom krvlju i hrabrosti stvorili Lijepu našu domovinu. Hvala svim klubovima na dolasku na ovaj prepoznatljiv i jak turnir. Neka najbolji pobjedi – rekao je Rister.

Nakon zanimljivih mečeva, u poluzavršnici našli su se Doljani 1 i Tenja gdje je domaćin bio uspješniji s konačnih 9:6, odnosno Lipik i Župa Dubrovačka, a slavio je Lipik s krajnjih 8:5. U utakmici za treće mjesto Tenja je svladala Župu Dubrovačku s 12:2 dok je u velikom finalu domaćin Doljani bio bolji od Lipika s 10:3.

Najbolji izbijač turnira je Zvonimir Kiš iz BK Tenja dok je najbolji valjač njegov suigrač Željko Buljević. Nagrade najboljima uručili su nećak pokojnog Damira, Damir Hornung, gradonačelnik Orahovice Saša Rister, predsjednik Zajednice športskih udruga Orahovice Antun Grabovac, predsjednik MO Doljani Ivan Baraba te predsjednik BK Doljani Danijel Paštar.

(www.icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content