DANI OPĆINE GRADINA 2022. Ekipa DVD Gradina pobjednik natjecanja u spremanju lovačkog paprikaša, posjetitelje do kasnih sati zabavljao Štimung band

Po uzoru na natjecanja u kuhanju paprikaša koji se svake godine tradicionalno održavaju u Suhopolju, Rezovcu i Pitomači, ove godine prvo takvo natjecanje održano je na nogometnom igralištu u Gradini.

U povodu Dana općine, za 1. Gradinski kotlić – natjecanje u spremanju lovačkog paprikaša prijavilo se osam ekipa: Lovačka udruga “Sokol” Gradina, Lipovac, Lovačka udruga “Jelen” Rušani, Lovačka udruga “Kuna” Detkovac, Lovačka udruga “Sv. Hubert” Virovitica, “Šuvak” klaonica i prerada mesa, “Tata i sin” iz Borove i DVD Gradina.

Tročlani žiri za ocjenjivanje paprikaša, kojeg su činili Dragan Mihaljević, Alojz Šimunović i Dragan Hečimović, nije imao nimalo lak posao. Nakon degustacije svih paprikaša, najboljim je proglašen onaj ekipe DVD Gradina, drugo mjesto osvojio je “Šuvak”, a treće “Tata i sin”.

Prigodne poklone i zahvalnice svim natjecateljima uručili su predsjednik Općinskog vijeća Općine Gradina Ivan Matić i član Vijeća Mario Zagorac.

Bogat jučerašnji program zaključen je vrtnom zabavom na terasi sportskog centra uz nogometno igralište, na kojoj je mještanima i njihovim gostima raspoloženje svojim notama podigao Štimung band. Članice Udruge SMIRINO tom su prigodom prezentirale “Kuhinju stare majke” nudeći posjetiteljima gradinske lepinje, pečenjake i hrenovke u tijestu.

(www.icv.hr, ts, mš, foto: T. Szabo i M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content