DANI OPĆINE GRADINA 2022. Večer u znaku tamburice i tradicionalne hrane: Suhopoljski tamburaši i Slavonske Lole raspjevali sve generacije mještana

Jučerašnji (petak) dan u Gradini bio je u znaku tamburice. Povodom Dana općine Gradina, a nakon prezentacije policijskog zanimanja od strane službenika PU virovitičko-podravske i predstavljanja projekta “Jačanjem socijalnog dijaloga do zdravih radnih mjesta” u kojem sudjeluju Opći sindikat MUP-a Republike Hrvatske i Općina Gradina, na velikoj pozornici održana su dva tamburaška koncerta.

Okupljenu publiku prvo su zabavljali popularni Suhopoljski tamburaši, dok su u večernjem terminu od 21 sat pozornicom “žarile i palile” Slavonske Lole, poznati hrvatski tamburaški sastav koji je i ovog puta hitovima kao što su “Moj bagreme”, “Sve je ona meni” i “Duša bećarska” raspjevao i rasplesao i staro i mlado.

MG_0095

Kako posjetitelji ne bi ostali gladni i žedni, pobrinule su se vrijedne ruke članova Udruge SMIRINO – “Kuhinja stare majke”, pa se tako na meniju našlo nekoliko ‘specijaliteta’: grah, lepinje s vrhnjem, rezanci s makom i jednostavno, a vrlo ukusno tradicionalno jelo kruh s masti, kao i svima omiljeni ‘desert’ – kuhani kukuruz.

(www.icv.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content