DJECA U SVIJETU Drugog tjedna radionica u virovitičkoj knjižnici mladi će učiti o životu svojih vršnjaka diljem svijeta

S novim ponedjeljkom (danas) srpnja počeo je još jedan ciklus tematskih radionica za djecu „Djeca u knjižnici“ koje se održavaju u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica. Do petka, 15. srpnja tijekom radionice pod nazivom „Djeca u svijetu“ mladi korisnici virovitičke knjižnice imati će priliku naučiti nešto više o životu svojih vršnjaka diljem svijeta.

Po velikom broju djece koja su došla na današnju radionicu nije teško zaključiti kako su ove tematske radionice i pričaonice bile pravi pogodak te da predškolci i osnovnoškolci vole svoje slobodno vrijeme provoditi u knjižnici.

Odazivom je zadovoljna i voditeljica Dječjeg odjela i Igraonice Ivana Molnar, koja zajedno sa suradnicima provodi projekt „Djeca u knjižnici“.

WhatsApp-Image-2022-07-11-at-12.32.45

– Prvi tjedan radionica je prošao super. Djeca su zadovoljna i sve ih više dolazi. Jako malo ih odustaje, što znači da se zabavljaju i da im je lijepo. Svašta smo novoga naučili i zaista smo se lijepo zabavili. Danas krećemo s novim tjednom i nadamo se da će biti jednako uspješan kao i prvi – rekla je I. Molnar, a njezina kolegica i suradnica na projektu Elena Vampovac otkrila je nešto više o sadržaju novog tjedna radionica.

– Tijekom ovog tjedna pričat ćemo o kulturnoj raznolikost, o običajima, načinu odijevanja, hrani i arhitekturi. U utorak ćemo govoriti o tome kako djeca diljem svijeta žive. Proučavat ćemo različite knjige na tu temu. Srijeda je rezervirana za kreativnu radionicu na kojoj će polaznici izrađivati tradicijski nakit. U četvrtak učimo o kontinentima i arhitekturi, a u petak, zadnji dan, se zabavljamo i kroz različite kvizove i križaljke ponavljamo naučeno – zaključila je E. Vampovac.

Nakon „Djece u svijetu“, idući tjedan virovitičke mališane očekuju radionice i pričaonice na temu „Djeca u svemiru“.

(www.icv.hr, eat, Foto: E. Aragović Turkalj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content