Dragovoljci UHBDDR-a Podružnice VPŽ, 50. samostalnog bataljuna Virovitica i Vukova iz Taborišta sudjelovali na 11. memorijalnom susretu hrvatskih branitelja u Peterancu

Jučer (subota) su Dragovoljci UHBDDR-a Podružnice VPŽ, 50. samostalnog bataljuna Virovitica i Vukova iz Taborišta sudjelovali su na 11. Memorijalnom susretu hrvatskih branitelja u Peterancu.

Memorijalni susreti su održani u spomen na nestale hrvatske branitelje Željka Hosjaka, Dražena Takača i poginilog hrvatskoga branitelja Miroslava Blažeka kao i za sve umrle hrvatske branitelje.

Memorijal je započeo postrojavanjem, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja u Peterancu i svečanom svetom misom. Okupilo se preko 300 branitelja i 40 Udruga iz cijele Hrvatske koji su se natjecali u više sportskih disciplina.

Dragovoljce su pozdravili gosti i uzvanici iz Ministarstva hrvatskih branitelja, županije Koprivničko-križevačke, Općine Peteranac, Središnjice UHBDDR-a. Dragovoljci iz VPŽ tradicionalno sudjeluju na Memorijalu u velikom broju jadanaesti puta,ostvarili su zapažene sportske rezultate i uživali su u druženju sa svojim suborcima iz cijele Hrvatske i mještanima Peteranca koji su uvijek odlični domaćini.

(www.icv.hr, jp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content