FOTO U Knjižnici i čitaonici Pitomača otvorena izložba slika Likovnog kluba “Duga”

Jučer (srijeda) je u Knjižnici i čitaonici Pitomača otvorena izložba slika Likovnog kluba “Duga” Pitomača. Na izložbi su izloženi radovi s likovne kolonije “Liko-fest” koja je nedavno održana u sklopu proslave Dana općine Pitomača, a na kojoj je sudjelovalo 19 umjetnika, kako članova Likovnog kluba “Duga”, tako i slikari iz Hlebina, a posebne gošće bile su umjetnice iz Ukrajine izbjegle u Hrvatsku zbog rata.

Posjetitelje, koji su prisustvovali otvorenju izložbe, pozdravila je knjižničarka Irena Gavrančić, a zatim se posjetiteljima obratio i predsjednik likovnog kluba Matija Golubić.

-U knjižnici su izloženi radovi nastali na likovnoj koloniji koja je održana u sklopu Vidova 2022. godine. Sama kolonija se održala zahvaljujući Općini Pitomača i hotelu Divino gdje se i održala sama kolonija. Zahvaljujem se svima i nadam se da će svi uživati u ovim prekrasnim radovima – rekao je M. Golubić.

DSC2553

Na likovnoj koloniji tema je bila slobodna, a likovnjaci su se najviše bazirali na podravskim motivima u tehnici akril na platnu. Od motiva ističe se poznata nam rijeka Drava, stara klet, portret Petra Preradovića, pitomačka crkva i slično.

Također, u sklopu otvorenja izložbe prikazan je video s likovne kolonije. Izložba u Knjižnici i čitaonici Pitomača biti će otvorena do 30. rujna, a možete ju razgledati u redvnom radnom vremenu knjižnice.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan, Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content