GISKO Festival slikovnice Čuvari priča: Na Čudesnom putovanju u Osijeku i Kazalište Virovitica

Ljeto u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek već osmu godinu zaredom započinje Čuvarima priča. Međunarodni festival slikovnice, traje od četvrtka 30. lipnja do 2. srpnja 2022. godine, a ovogodišnja tema mu je Čudesno putovanje.

Uz Gradsku i sveučilišnu knjižnicu Osijek, organizatori festivala su Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj, Austrijski kulturni forum i Udruga Breza. Ekipi Čuvara svake godine pridružuju se neka nova imena, netko svojim osobnim prisustvom, netko svojim radovima, a netko online.

U sklopu festival održat će se tako radionica Šetnja kroz priču/Storywalk, upoznavanje ilustratora Christiana Thomasa, Zlatna utvica predstava za djecu u izvedbi Teatra Forto Forno iz Zadra i Kazališta Virovitica, izložba Geometracije i brojna druga događanja koja će u subotu 02. srpnja svojim nastupom zatvoriti RitmOs-bubnjarska skupina.

Većina programa održava se u prostorima Gradske i sveučilišna knjižnice Osijek, a izložba ilustracija i instalacija moći će se posjetiti u Kulturnom centru Osijek.

(www.icv.hr, tj, gskos.unios.hr)

program GISKO
Foto: gskos.unios.hr

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content