Košarkaški FIBA turnir 3 na 3 u Bjelovaru: Odlični mladi Virovitičani osvojili srebro i broncu

Košarkaši i Košarkaški klub Virka Virovitica ne miruju, već nastavljaju s treninzima i pripremama u mladim uzrastima. Proteklog su vikenda sudjelovali na vrlo jakom međunarodnom turniru u Bjelovaru pod nazivom FIBA 3X3 Bjelovar 2022. gdje su nastupale ekipe u uzrastima U-15, U-17, U-19 i seniori iz Hrvatske, Ukrajine, Mađarske i BIH.

Virovitičani su nastupili s tri ekipe, jednom u uzrastu U-15 i dvije ekipe u uzrastu U-17. Uz odličnu organizaciju i bogat cjelodnevni program, natjecanja su započela u jutarnjim satima, a završila dobrano iza ponoći.

Ekipa U-15 u grupi je ‘pomela’ svoje protivnike te se s tri pobjede plasirala u polufinale, gdje je odličnom igrom prošla ekipu Međimurja iz Čakovca te ušla u finale turnira. U finalu im je protivnik bila ekipa Radnik iz Križevaca s odličnim igračem reprezentacije Hrvatske, Bornom Katanovićem, koji je i bio prevaga u finalnoj utakmici. Virovitički mladi košarkaši Antonio Tutić, Nikola Krstanović, Emanuel Vidović i Mislav Škvarić na kraju su osvojili drugo mjesto i srebrnu medalju. Nakon odigrane četiri utakmice u jednom danu, što je izuzetno naporno i zahtjevno, pružili su odličan otpor i igru u finalu te zaslužuju sve pohvale.

Virovitička selekcija U–17, pod vodstvom trenera Marina Ferenčevića, prijavila je dvije ekipe na turniru što govori o kvaliteti te generacije virovitičkih košarkaša. Virovitica je jedina na turniru nastupila s dvije ekipe, u konkurenciji još osam ekipa iz Ukrajine, Mađarske, Bjelovara, Križevaca, Virja i Zagreba. Obje ekipe su odlično odigrale u skupinama.

Ekipa VIRKA 1 u sastavu Petar Fuis, Ivan Mucak, Damjan Pažin i Toni Vučak pobijedili su i favoriziranu ekipu Mađarske i Borik – Bjelovar za plasman u četvrtfinale. Ekipa VIRKA 2 u sastavu Samuel Prevedan, Dominik Davidović, Marko Vrekić i Gabriel Gašparić, odličnom igrom iznenađuju protivnike i uz jednu pobjedu i poraz također ostvaruju prolaz u četvrtfinale. Obje ekipe prolaze četvrtfinale pobjedama nad Podravcem iz Virje odnosno Međimurjem iz Čakovca. U polufinalu ekipa VIRKE 1 sastala se s odličnom i neporaženom ekipom iz Ukrajine. Usprkos jakom otporu, Ukrajinci su se plasirali u finale gdje su također pobijedili. Istovremeno VIRKA 2, na drugom terenu, igrala je s ekipom iz Mađarske. Mađari su bili uspješniji te su se plasirali u finale. Tako su dvije virovitičke ekipe međusobno igrale za brončanu medalju. Virovitički mladi košarkaši nisu ostali dužni gledateljima i gostima uz teren te su utakmicu započeli s tri-četiri atraktivna zakucavanja i tricama na opće zadovoljstvo svih prisutnih. Na kraju je treće mjesto i broncu osvojila ekipa VIRKA 1.

-U konačnici možemo samo konstatirati da nam upravo takvih zbivanja nedostaje u ove ljetne dane i uz sve pohvale organizatorima za organizaciju ovakvog turnira, kao i za nastup virovitičkih košarkaša u Bjelovaru – poručili su iz KK Virka.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content