Kroz projekt “Inklutour” vrijedan 2,3 milijuna kuna u Osijeku će se zaposliti 110 osoba s invaliditetom: U turizmu i ugostiteljstvu do kraja 2023. godine

Novim projektom “Inklutour” povećat će se zapošljivost i integracija 110 osoba s invaliditetom na području Osijeka u sektoru turizma i ugostiteljstva i to kroz dva nova obrazovna programa: Koordinator/ica turističkih sadržaja za osobe s invaliditetom i Koordinator/ica slobodnih aktivnosti turista za osobe s invaliditetom.

Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Osijek s projektnim partnerima Ugostiteljsko-turističkom školom i turističkom agencijom “Ora-tours” iz Osijeka te Inkluzivnom kućom “Zvono” iz Belišća. Predstavljanju projekta nazočio je i osječki gradonačelnik Ivan Radić koji je tom prilikom istaknuo kako su u Gradu svjesni svih poteškoća s kojima se osobe s invaliditetom susreću na tržištu rada.

– Upravo projekti poput ovoga povećat će mogućnosti njihova zapošljavanja. Uz pomoć bespovratnih sredstava najvećim dijelom iz Europskog socijalnog fonda, te državnoga proračuna 110 osoba s invaliditetom integrirat će se na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva- istaknuo je Radić na početnoj konferenciji.

inklutour slika 8
Foto: Grad Osijek

Dodao je i kako Grad Osijek sustavno radi na stvaranju okruženja u kojemu će osobama s invaliditetom javni prostori i javne usluge biti u najvećoj mogućoj mjeri dostupne.

– U gradskom proračunu osigurali smo 500 tisuća kuna za besplatan prijevoz osoba s invaliditetom specijalnim kombi-vozilom. Također sve slijepe, slabovidne i gluhe osobe imaju besplatan gradski prijevoz. Trudimo se da osiguramo pristup osobama s invaliditetom u svim gradskim ustanovama. Također i novi bazeni na Copacabani, koje ćemo otvoriti narednih dana, bit će prilagođeni osobama s invaliditetom- istaknuo je gradonačelnik.

Projekt vrijedan 2,3 milijuna kuna koji će ranjivim skupinama pomoći u zapošljavanju u turizmu i ugostiteljstvu provodit će se u Osijeku do kraja 2023. godine.

(www.icv.hr, tj, foto: Grad Osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content