Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo najbolje maturante: Jedan od njih je i Stjepan Groznica iz Srednje škola Marka Marulića Slatina

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, ove je godine s 2.500 kuna, te posebnim priznanjima nagradilo najbolje maturante prema kriteriju – učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100 posto na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100 posto, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Jedan od dobitnika priznanja je i Stjepan Groznica, učenik Srednje škole Marka Marulića Slatina. Stjepan je bio maturant ove škole u obrazovnom programu za zanimanje elektrotehničara. Ispit iz engleskoga jezika na B razini je riješio sa 100 posto točnih odgovora. Bio je među samo 125 učenika sa stopostotnim rezultatom u RH, od njih 8.750 koliko ih je pisalo na državnoj maturi.

(mzos.gov.hr, vpz.hr, Foto: Facebook)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content