Nastavak dobre tradicije: VPŽ će učenicima koji budu upisivali deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva i ove godine dati stipendiju od 500 kuna

Nastavljajući dobru tradiciju, Virovitičko-podravska županija i ove će godine izdvojiti 500 kuna mjesečno za učenike koji će upisati srednjoškolska deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva.

Virovitičko-podravska županija raspisala je Javni natječaj za dodjelu stipendije Virovitičko-podravske županije za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva u školskoj 2022./2023. godini.

Javni natječaj je raspisan za sljedeća zanimanja – drvodjeljski tehničar dizajner, instalater grijanja i klimatizacije, stolar, strojobravar, vodoinstalater, krojač i CNC operater.

Srednjoškolske stipendije iznose 500 kuna i dijele se za deset mjeseci. Trenutno, Virovitičko-podravska županija osigurava srednjoškolske stipendije za 46 učenika deficitarnih zanimanja, s novih osmero, bit će ih 54.

Ulaganje u znanje i obrazovanje naše djece najisplativija je investicija. Vjerujem da ćemo s ovim stipendijama i ubuduće potaknuti učenike da upisuju upravo ova zanimanja. To je putokaz i dokaz kojim Virovitičko-podravska županija pokazuje da nam je obrazovanje važno, osluškujući pritom potrebe tržišta rada – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Pročelnica za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije, Martina Bunić, je kazala.

-Ove godine su srednjoškolska deficitarna obrtnička zanimanja drvodjeljski tehničar dizajner, instalater grijanja i klimatizacije, stolar, strojobravar, vodoinstalater, krojač i CNC operater. Trenutačno imamo 46 srednjoškolskih stipendista i za njih Virovitičko-podravska županija osigurava 230.000,00 kuna. Uz srednjoškolske, Županija osigurava i visokoškolske stipendije kojih je trenutno 47. Za visokoškolske stipendije osiguravam oko 450 tisuća kuna što je uistinu veliki iznos koji osigurava Virovitičko-podravska županija – naglasila je pročelnica za obrazovanje i demografiju VPŽ Martina Bunić.

Javni natječaj

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content