Nastavlja se proslava Dana općine Gradina: Pridružite se biciklijadi, pogledajte utakmicu te uživajte u paprikašu i gradinskim lepinjama

Proslava Dana općine Gradina nastavlja se i danas (subota) u 15 sati,na sportskom igralištu gdje će se održati 1. gradinski kotlić odnosno natjecanje u spremanju lovačkog paprikaša. Od 16.30 kod škole započet će okupljanje sudionika 1. biciklijade općine Gradina, a u 17 sati biti će start. U isto vrijeme u organizaciji Glasnika istine započet će 7. memorijalna utrka Virovitica.

Kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja kod crkve u Gradini u 19 sati okupit će se biciklisti i Glasnici istine te će položiti vijenac. Također, u isto vrijeme započet će nogometna utakmica ŠN Gradina – ŠN Okrugljača U-13. Isto tako, održat će se ocjenjivanje i proglašenje najboljeg lovačkog paprikaša uz degustaciju.

Sve posjetitelje na kraju dana Udruga SMIRINO za sve će pripremiti gradinske lepinje i hrenovke u pecivu na vrtnoj zabavi uz Štimung band.

Također, u Novom Gradcu održat će se susret Mađara središnje Hrvatske. Od 17.30 do 18.30 biti će doček gostiju, folklornih skupina i delegacije, a u 18 sati će se održati Okrugli stol u Područnoj školi Novi Gradac. S početkom u 19 sati započet će nastupi folklornih grupa.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content