Odigran tradicionalni nogometni turnir u Lukaču: Milanovački Sokol na krilima Dumenčića i Mikulića do naslova

U subotu, 23. srpnja odigran tradicionalni nogometni turnir u Lukaču. Sve ekipe nastupile su u “šarenim” sastavima, jer se dio igrača nalazi na ljetovanju pa su igračke minute upisali i veterani Miroslav Čorić i Andrejas Černeli.

Prvu utakmicu su odigrali susjedi Bratstvo iz Gornjeg Bazja i Dinamo iz Kapela Dvora. Bratstvo je došlo do pobjede 2:1. Međutim u posljednjim trenucima došlo je do naguravanja ispred vrata Bratstva, tom prilikom igrač Dinama Ivan Škrablin zaradio je crveni karton. Čarke su se nastavile i nakon utakmice na terenu i u svlačionicama. Izrevoltirani ponašanjem ponekih igrača Dinama, momčad Bratstva je napustila turnir.

U drugom susretu Drava iz Terezinog Polja došla je do pobjede nad Bušetinom 1947. rezultatom 3:1.

Milanovački Sokol tek je pred kraj utakmice slomio otpor Dinama i došao do pobjede 3:1, s tri zgoditka Ante Mikulića. Drava je, na početku, iznenadila Lukač 05 početnom prednošću 1:0. Međutm domaća momčad u nastavku je došla do pobjede 3:1. Utakmica između Sokola i Bratstva nije odigrana, pa je Lukač 05 u drugom uzastopnom susretu pobijedio Bušetinu 1947. s minimalnih 1:0.

U susretu za treće mjesto Drava je dva puta imala prednost, koju je Dinamo dva puta uspio anulirati, pa je završilo 2:2. U izvođenju jedanesteraca bolji su billi igrači Drave.

U finalnom ogledu Lukač 05 bolje je stajao na terenu, ali je vratar Sokola Kristijan Dumenčić bio gotovo nesavladiva prepreka. Ipak ga je u jednom trenutku uspio svadati njegov dojučerašnji suigrač Antonio Babec. Sokoli su krenuli na sve ili ništa. U posljednjem napadu sudac Matija Presečan, nakon jednog duela u domaćem kaznenom prostoru, pokazao je na bijelu točku. Ante Mikulić je bio precizan za konačnih 1:1.

U izvođenju jedanesteraca Kristijan Dumenčić uspio je nadmudriti dva domaća igrača, za konačnih 4:3 i slavlje milanovačkih Sokola.

Za najboljeg vratara proglašen je Kristijan Dumenčić, a za najboljeg igrača Josip Šoštar iz Lukača 05. Ante Mikulić i Mihael Taušan postigli su po četiri zgoditka. Najbolji stijelac dobiven je izvlačenjem. Više sreće imao je Mihael Taušan, igrač NK Drave.

Pehare i pokale najboljim ekipama i pojedincima podjelili su članovi uprave Lukača 05.

Rezutati:

Bratstvo – Dinamo 2:1

Bušetina 1947. – Drava 0:3

Sokol – Dinamo 3:1

 Lukač 05 – Drava 3:1

Bušetina 1947. – Lukač 05 0:1

Utakmica za treće mjesto. Dinamo – Drava 2:2 – nakon jedanesteraca 4:5

Finale: Sokol – Lukač 05 1:1 – nakon jedanesteraca 4:3

Konačni poredak:

1.Sokol

2.Lukač 05

3. Drava

4. Dinamo

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content