Održan 4. Rezovački kotlić: Najbolji paprikaš ove godine skuhali braća Tomislav i Darijo Handraka

U organizaciji Nogometnog kuba Rezovac u subotu, 23. srpnja na prostoru ispred društvenog doma u Rezovcu održan je 4. Rezovački kotlić, natjecanje u kuhanju paprikaša.

Najtopliji dan ove godine nije bio prepreka da se na užarenom asfaltu okupi 20 ekipa. Kuhanje paprikaša ne može bez vatre, pa je uz gotovo 40 stupnjeva, kolika je bila temperatura zraka, prostor u rezovačkm Laništu bio topliji barem za petnaestak dodatnih stupnjeva. Nakon početnog dogovora, sve ekipe su prionule poslu te su gotovo pet sati pripremali svoje paprikaše. Sudionike je sredinom natjecanja obišao i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. Iza 20 sati na muci su bili članovi povjerenstva za ocjenjivanje, jer je trebalo odabrati najbolje. Nakon više od sat vremena ocjenjivanja proglašene su najbolje ekipe.

Ove godine prvo mjesto osvojila je ekipa Šuplji kotlić koju su činili braća Tomislav i Darijo Handraka. Druga je bila ekipa Čemernca u sastavu Damir Marinković, Goran Drljć i Josip Bazijanac, dok je treća bila ekipa Lončarica, za koju su kuhali Siniša Funko i Đuro Zahanek.

Nagrade, poklone i pehar najboljim ekipama podijelili su predsjednik Nogometnog kluba Rezovac Antonijo Ilijašević i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Rezovac Tomislav Biondić.

Ove godine prijavio se rekordan broj ekipa – 21, od kojih je 20 nastupilo, čime je Rezovački kotlić postao jedno od najvećih natjecanja u kuhanju paprikaša, ne samo u Virovitičko-podravskoj županiji, već i šire.

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content