Održana 4. sjednica Dječjeg Gradskog vijeća Grada Našica: Prezentirane ostvarene aktivnosti kroz 2021. i 2022. godinu

U Gradskoj vijećnici Grada Našica održana je 4. sjednica Dječjeg Gradskog vijeća Grada Našica na kojoj su prezentirane ostvarene aktivnosti kroz 2021. i 2022. godinu.

Sjednici su uz vijećnike prisustvovali dječji gradonačelnik Mislav Hvizdak, povjerenica Dječjeg Gradskog vijeća Grada Našica Kata Jurić, koordinatorica Darija Vlajnić i predsjednica Savjeta mladih Grada Našica Ines Resler.

Aktivni vijećnici

Vijećnici su bili izuzetno aktivni naglasila je to povjerenica Jurić posebno pohvalivši dječjeg gradonačelnika Mislava koji se odazvao gotovo svakoj akciji, od mnogobrojnih dodjela nagrada, promocija i humanitarnih akcija.

-Od posljednje sjednice koja je održana u listopadu 2021. godine sudjelovali smo u raznim manifestacijama Društva “Naša djeca” Našice, primjerice “Voće i povrće za svakoga tko hoće” i obilježavanju dječjih maškara kada su na jedan dan ključevi Grada predani dječjem gradonačelniku Mislavu, a program su vodili naši vijećnici Karlo Malovčak i Luka Djedović. Samostalno smo proveli nekoliko humanitarnih akcija, te obilježili međunarodne dane poput Međunarodnog dana knjige gdje smo predali humoristične romane knjižničarkama OŠ kralja Tomislava, OŠ Dore Pejačević te OŠ Ivan Brnjik Slovak. Dječje Gradsko vijeće u suradnji sa Socijalnom samoposlugom organiziralo je humanitarnu akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština povodom Uskrsa, dok su vijećnici za Božić ukrasili jelku u Gradskoj upravi zajedno sa članovima Dječjeg foruma – rekla je Kata Jurić.

IMG 0414
Foto: Grad Našice

Sadašnji dječji gradonačelnik u rujnu će predati svoju dužnost, jer će se održati novi izbori za Dječje Gradsko vijeće, pa se prigodnim obraćanjem oprostio od sadašnjeg saziva.

-Ovo je sigurno jedna uloga koju nisam očekivao da ću dobiti u životu, ali drago mi je što sam bio dječji gradonačelnik i što sam imao priliku na taj način pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Kroz svoju funkciju naučio sam dosta toga što se tiče politike i vođenja grada. Također mi je drago što smo i bez obzira na korona pandemiju realizirali mnoge projekte – rekao je dječji gradonačelnik Mislav Hvizdak.

Pozvani na daljnje uključivanje u zajednicu

Okupljenima se obratila i koordinatorica Darija Vlajnić zahvalivši im na vremenu i trudu koji su uložili u rad Dječjeg vijeća, te posebno povjerenici Jurić koja je na sebe preuzela tu važnu funkciju.

IMG 0418 1920x1324 1
Foto: Grad Našice

Vijećnike i gradonačelnika na daljnju aktivnost i rad pozvala je i predsjednica Savjeta mladih grada Našica Ines Resler.

-Istinski mi je drago kad se djeca uključuju i aktiviraju u svojoj zajednicu, baš kao što to vi činite. Dobili ste priliku da vidite kako funkcionira gradonačelnik i vijećnici, stekli ste puno iskustva i vjerujem da ćete nastaviti biti aktivni i u udrugama, a kasnije i u politici gdje su potrebni kvalitetni ljudi. Vas i vaš radu su prepoznali vaši kolege, pa vas pozivam da nastavite istim ritmom mijenjajući sve ono što ne valja – rekla je Ines Resler i pozvala ih da se za koju godinu pridruže Savjetu mladih Grada Našica.

(nasice.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content