Održana završna konferencija projekta ”Zaželi bolji život u općini Čačinci faza II.”: 12 žena brinulo za 72 stare i nemoćne osobe

U sali Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čačinci održana je završna konferencija projekta ”Zaželi bolji život u općini Čačinci faza II.” kojoj su nazočili načelnik općine Alen Jurenac, predstavnica tvrtke Sintagma consulting Marija Mateša, koordinatorica projekta Marija Beštek, predstavnici partnera na projektu te djelatnici Jedinstvenog upravnog odjela Općine.

Riječ je o projektu sufinanciranom iz Europskog socijalnog fonda, ukupne vrijednosti 1.113.310 kuna. Partneri na projektu su Dobrovoljno vatrogasno društvo Čačinci, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina, a razdoblje provedbe je 15 mjeseci, točnije od 23.06.2021. do 23.09.2022.

Na početku konferencije sve nazočne pozdravila je predstavnica tvrtke Sintagma consulting Marija Mateša iznijevši detalje projekta i sve ono što ga čini, a potom se obratio načelnik općine Čačinci Alen Jurenac naglasivši kako je ovaj projekt iznimno važan za općinu zbog činjenice da starija populacija čini velik postotak žitelja općine.

– Općina je i prije projekta imala projekt pomoći starim i nemoćnim osoba, a ovaj projekt je nešto najljepše što se moglo dogoditi našim starijim i nemoćnim mještanima, a jednako tako i ženama iznad 50 godina koje su dobile mogućnost zapošljavanja. Općina Čačinci je jedna od prvih na području VPŽ koja je pripremila sve i prijavila se za 3. fazu ovoga projekta i samo čekamo otvaranje natječaja od strane Ministarstva i naravno, nadamo se pozitivnom ishodu i nastavku ovog vrijednog projekta. Na kraju provedbe ove faze, u ime Općine zahvaljujem se od srca djelatnicama koje su odradile ogroman posao za one kojima je pomoć potrebna – rekao je Jurenac.

Koordinatorica projekta Marija Beštek naglasila je kako je na kraju ove faze od strane korisnika bilo i suza na rastanku.

– Od 72 korisnika koje smo obilazili čak 50 domaćinstava je samačko i tu puno govori jer, evo, u proteklih godinu dana izgubili smo 17 korisnika. Njima je naša pomoć sve na svijetu, jedva čekaju da se djelatnica pojavi na kućnom pragu i onda možete misliti kako im je bilo kada smo im rekli da projekt završava. Nadam se da će ova treća faza što prije krenuti pa da nastavimo zajedno dalje – zaključila je Beštek.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content