Održavanjem parka do još ljepše zelene oaze u samom centru Našica

Našički park kroz europski projekt dobio je nove šetnice, sportska igrališta i još mnogo toga, no njegovom uređenju nije kraj. Na inicijativu građana postavljena je rasvjeta duž šetnice koja spaja park i naselje Šipovac. Izvedene radove danas su obišli gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, pročelnica Upravnog odbora za gospodarstvo i komunalni sustav Grada Našica Magdalena Vidaković-Gelenčir, v.d. pročelnika Upravnog odbora za investicije i prostorno planiranje Božo Papac i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Našice Darko Cerovski. Ulaganje u vidu održavanja vrijedno je 115.000 kuna, a osigurava sigurnost svakodnevnih prolaznika.

– U redovitom smo obilasku investicija i održavanja u našem gradu, danas smo posjetili šetnicu koja spaja naselje Šipovac i grad Našice, točnije veliki park. Inicijativa za ovo ulaganje krenula je od našeg sugrađana koji je zvao i uputio na to da je ovaj dio bez rasvjete. Istina šetnica nije bila osvijetljena zbog radova i rekonstrukcije obilaznice, a prije dva dana postavljena je nova led rasvjeta, značajno štedljivija, ali jednako učinkovita – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba na čije se riječi nadovezao i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Našice Darko Cerovski poručivši da treba biti strpljiv, a da investicije dolaze.

IMG 0447 scaled

– Ova rasvjeta znači prvenstveno sigurnost građana koji svakodnevno u večernjim satima prolaze ovdje, ali sada je to i lijepa šetnica koja je u sastavnom dijelu velikog parka. Na uređenju velikog parka uistinu se puno radi, i ovo je samo jedan detalj – dodao je Cerovski i rekao da se iz priloženog vidi da gradonačelnik ima sluha za inicijative građana i njihove potrebe baš kao i Vijeće mjesnog odbora Našice.

Pročelnica Vidaković-Gelenčir rekla je da je cijela predračunska vrijednost ovog ulaganja 115.000,00 kn i da im je iznimno drago da su ove godine uslijed svih ostalih troškova održavanja unutar naseljenih područja uspjeli izdvojiti sredstva i za ovu investiciju. Također, pročelnica je dodala i to da Grad ove godine ide u kompletnu rekonstrukciju rasvjete na cijelom području Grada Našica.

U održavanje uklopljen i Dori paviljon

Osim rasvjete novoobnovljen je u parku i krov na Dorinom paviljonu, koji je oštećen u velikoj elementarnoj nepogodi kada je na njega pala velika grana. Vrijednost njegove obnove je 40.000 kuna.

IMG 0443 scaled

– Našički park je u završnom procesu obnove kroz EU projekt, gdje je doslovno kompletno obnovljen, uređene su nove šetnice, sportski tereni koji su u punoj funkciji, kako preko dana tako i navečer pod reflektorima. Sada nam predstoje još neke investicije poput izmuljivanja jezera i radova na održavanju korita Našičke rijeke. Našički park uskoro će postati mjesto održavanja tradicionalnih Dana slavonske šume, a sve je to dokaz da park živi punim životom, sa nizom događanja, i služi za izgradnju zajedništvo u našem gradu – dodao je gradonačelnik.

IMG 0455 scaled

(nasice.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content