Općina Mikleuš prijavila izgradnju novog dječjeg vrtića kojim će unaprijediti uvjete odgoja i obrazovanja na području općine

Općina Mikleuš, uz savjetodavnu potporu VIDRA-e, prijavila je projekt “Građenje građevine javne i društvene namjene, predškolska ustanova – dječji vrtić Mikleuš” ukupne vrijednosti 2.736.000 kuna.

Izgradnjom nove zgrade javne i društvene namjene, predškolska ustanova – dječji vrtić Mikleuš tlocrtne površine 506,53 m2 bit će omogućeno 32 dodatna mjesta, odnosno dva boravka za djecu jasličke i vrtićke dobi što će unaprijediti uvjete odgoja i obrazovanja na području općine Mikleuš. Isto tako, omogućit će se dostupnost kvalitetnog ranog predškolskog odgoja i obrazovanja svoj djeci u općini Mikleuš, bez obzira na socio-ekonomski status, a dostupnost ranog predškolskog odgoja i obrazovanja svakom djetetu pretpostavlja smanjivanje regionalnih razlika u kvaliteti i cijeni predškolskog odgoja te stvaranju preduvjeta za demografsku obnovu općine Mikleuš.

Trajanje provedbe projekta je 20 mjeseci, a kroz kategoriju Izgradnje i opremanje ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje rješava se problem niske stope sudjelovanja djece predškolske dobi u RPOO-u.

Osim navedenog, rezultat projekta koristit će lokalnom stanovništvu kao poboljšanje životnih uvjeta, zadržavanja u ruralnom području i smanjenje nezaposlenosti.

(Općina Mikleuš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content