Općini Voćin odobreno 6 milijuna kuna za projekt “Rekreacijsko-turistički sadržaj na području Klokočevca”

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobrilo je financiranje projekta “Rekreacijsko-turistički sadržaj na području Klokočevac” u općini Voćin, prijavljenog na Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema. Ukupna vrijednost projekta je 13.148.108,75 kuna, od čega je odobreno sufinanciranje u iznosu od 43,63 posto odnosno 6.000.000 kuna.

– U prvoj fazi projekta ćemo urediti restoran, potom smještajne kapacitete, a potom ćemo urediti i jezero. Ovim ćemo obogatiti turističku ponudu ovog dijela Virovitičko-podravske županije i općine Voćin – naglasio je načelnik općine Voćin Predrag Filić.

Ovime se Voćin sve više pozicionira kao turistička destinacija. Uz Svetište Gospi Voćinskoj, gdje dolaze brojni hodočasnici, tu je i Geo Info Centar.

– Virovitičko-podravska županije sve je poželjnija destinacija ovog dijela Hrvatske. Izgradili smo brojne sadržaje, a jedna od naših perjanica je područje pod UNESCO-ovom zaštitom uz rijeku Dravu, te Parka prirode Papuk. Veselimo se i novim sadržajima na području Voćina koji svakim danom bilježi sve veći broj dolazaka turista – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Projektom se želi doprinijeti poticanju razvoja gospodarskih aktivnosti kroz povećanje atraktivnosti prostora Virovitičko-podravske županije, poboljšati kvalitetu života na području općine Voćin te spriječiti daljnje iseljavanje stanovništva kroz promociju lokalnog područja u svrhu jačanja turističke ponude.

– Rezultati ovog projekta neposredno će utjecati na poboljšanje razvoja gospodarske aktivnosti na području općine Voćin u vidu daljnjeg razvoja kontinentalnog turizma s obzirom da ovaj kraj i Svetište Gospe Voćinske godišnje posjeti od 80.000 do 100.000 hodočasnika. Ulaganjem u projekt, izravno se utječe na povećanje broja zaposlenih te u gospodarsku revitalizaciju toga kraja u cilju zadržavanja lokalnog stanovništva te sprječavanja iseljavanja mladih. Važnost ovog projekta može se promatrati i kroz jačanje konkurentnosti cijele Slavonije, Baranje i Srijema u turističkoj promociji prirodne i kulturne baštine kroz povezivanje sličnih sadržaja i kreiranju zajedničkih višednevnih turističkih paketa na području cijele Slavonije, Baranje i Srijema – rekli su iz Razvojne agencije VIDRA koja je izradila projekt, a čiji je korisnik Općina Voćin.

(www.icv.hr, ravidra.hr,vpz.hr, Foto: T. Vranek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content