Ovogodišnji festival „Pjesme Podravine i Podravlja“ održat će se u Pitomači, 27. i 28. kolovoza

U kolovozu ove godine, točnije 27. i 28., održat će se jedan od naših najpopularnijih festivala, onaj „Pjesme Podravine i Podravlja“. Ove će godine ugledati svoje 29. izdanje.

Tim povodom danas (petak) je u Centru za posjetitelje u Križnici održana konferencija za tisak koju je vodio direktor ovog festivala Rajko Stilinović, uz nazočnost voditelja za posjetitelje u Križnici Gorana Perovića i pjevačice Tene Grlica te na početku konferencije istaknuo razlog održavanja Festivala u kolovozu, a ne kao dosad u povodu Dana općine Pitomača i blagdana njihovog zaštitnika svetog Vida.

– Prvi i osnovni razlog je što višednevno obilježavanje Dana općine Pitomača sadrži mnoge događaje kojima se za organizaciju i održavanje mora posvetiti puna pozornost, a ovako veliki događaj poput Festivala zahtjeva maksimalnu angažiranost oko organizacije i provedbe i najkvalitetnije ga se može uraditi kao zaseban događaj – naglasio je na početku Rajko Stilinović istaknuvši da će se Festival održati u Sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači tijekom dvije večeri. 

– Prva večer bit će revijalnog karaktera pod nazivom Siniša Leopold i Rajko Stilinović „Tragom naših pjesama“.

Tim povodom 15 poznatih pjesama ova dva autora izvodit će glazbeni sastavi i izvođači Madone, Danijela Pintarić, Kvartet Gubec, Najbolji Hrvatski tamburaši, Lucija Jelušić, Jane, Nina Kraljić, Bojan Jambrošić i Igor Drvenkar.

IMG 3126Druga večer biti će „Večer novih pjesama“ na kojoj će se izvesti 22 nove skladbe, a nastupit će Podravski mužikaši, Laura Kovačević, Gašo Band, Etno duo Goga i Željko, Filip Filipović, Franjo Barić i Đurđevčice, Krešimir Kovačević, Anita Huđek, Marko Košutić, Viktorija Kulišić Đenka, Hrvoje Hegedušić, Tena Grlica, Kvartet Gubec, Maja Rivić, Marko Vukes, Blanka Došen, TS Ravnica, Stjepan Jeršek Štef, The Fusion, Bojan Jambrošić, Lucija Jelušić i doajen domaće glazbe Zlatko Pejaković. Izvođače će pratiti Festivalski sastav i Tamburaški orkestar HRT-a – nabrojao je izvođače Rajko Stilinović te napomenuo da će i ovogodišnji festival biti revijalnog karaktera, a ocjenjivat će se samo tekst pjesme koji će shodno ocijeni prosudbene komisije osvojiti ovogodišnju nagradu „Drago Britvić“. I ovogodišnji festival bit će snimljen na nosaču zvuka koji će se uručiti radio postajama te biti na prodaju.

I ove godine organizaciju festivala „Pjesme Podravine i Podravlja“ potpisuju Udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača uz pokroviteljstvo predsjednika Hrvatskog sabora, Virovitičko-podravske županije i Općine Pitomača.

(www.icv.hr, bs, Foto: B. Sokele)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content