Pitomački kockar izgubio sav novac pa barskom stolicom razbio automat

Muškarac iz Pitomače osuđen je na pola godine uvjetnog zatvora uz rok kušnje od godinu dana zbog štete koju je 25. siječnja ove godine napravio u jednom automat-klubu u Pitomači.

Kako govori presuda sutkinje virovitičkog Općinskog suda, okrivljeni je Pitomačanin, revoltiran što je izgubio novac na automatu igre na sreću i s ciljem da ga ošteti, uzeo barski stolac i njime udario po ekranu automata i razbio ga. Oštetio je ekran osjetljiv na dodir tako da je automat bio neupotrebljiv i na njemu učinio veću materijalnu štetu. Nakon što je razbio automat, pozvana je policija, a protiv Pitomačanina je pokrenut kazneni postupak, piše Podravski.hr.

Tužitelji su protiv njega podignuli optužnicu koja je potvrđena, a u kojoj se predlaže da se protiv okrivljenog podnese kazneni nalog. Sutkinja je prihvatila takav prijedlog i izdala kazneni nalog kojim je okrivljenog muškarca proglasila krivim. Kako nije bila održana niti jedna rasprava, određeno mu je platiti samo 300 kuna paušalnih troškova, a prilikom odabira sankcije sutkinja je uzela u obzir osuđenikovu dosadašnju neosuđivanost, njegovu cjelokupnu obiteljsku i materijalnu situaciju bez ikakvih otegotnih okolnosti. On, naime, premda ima za kocku, težeg je materijalnog stanja, nema zaposlenja i ne ostvaruje redovna primanja, već sebe i obitelj uzdržava prihodima od prodaje robe i sekundarnih sirovina. Tužitelji nezadovoljni takvom presudom žalili su se na nju, no Županijski sud u Zagrebu njihovu je žalbu odbio kao neosnovanu i potvrdio prvostupanjsku presudu suda.

Tužitelji su se žalili kako je Općinski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka zato što na raspravi nije donesena odluka o imovinsko-pravnom zahtjevu oštećene tvrtke Adria Casino. Viši, Županijski sud u Zagrebu istaknuo je kako se oštećena tvrtka podneskom Općinskom sudu očitovala samo o oštećenjima na stvarima i visini štete koja je nastala, no niti se u tom, ili bilo kojem drugom podnesku nedvosmisleno izjasnila da postavlja imovinsko-pravni zahtjev ili naknadu učinjene štete. Zbog toga će morati sami, privatnom parnicom, pokušati naplatiti iznos za koliko smatraju da su oštećeni.

(podravski.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content