Posjetili smo sopjansko izletište gdje se osvježenje tražilo kupanjem u rijeci Dravi

Najtoplijeg dana ove godine, 23. srpnja, kada se temperatura penjala i do 40 stupnjeva Celzijevih, mnogi su osvježenje potražili na kupalištima, a mi smo posjetili izletište na rijeci Dravi kod Sopja.

Ove godine je vodostaj rijeke Drava izrazito nizak, te su pješčani sprudovi pretvoreni u prave velike plaže, kojima bi mogla pozavidjeti i neka turistička mjesta na Jadranu.

Na samom dolasku blizu izletišta, a po vrelim ljetnim danima i kupališta na Dravi zatekli smo velik broj parkiranih automobila. Iako je najviše bilo automobila slatinskih registarskih oznaka, naišli smo i na virovitičke, a jadan automobil je bio novogradiških registarskih oznaka. 

Po broju kamp kućica i postavljenih šatora, bilo je za zaključiti da ovdje izletnici ostaju preko vikenda, većinom cijele obitelji, a bilo je i onih koji su se došli osvježiti samo danas. Diljem ovog sopjanskog izletišta širio se miris pečenog mesa s roštilja, a izletnici koji nisu osvježenje potražili u vodi, po nekim procjenama njih oko 200, uživali su u hladu vrba uz hladna pića.

Susret na budućoj šetnjici s načelnikom općine Sopje Berislavom Androšem nije bio slučajan, jer smo ga ranije dogovorili.

– Ovo naše lijepo mjesto uz prelijepu rijeku Dravu je zapravo izletište i svi koji traže osvježenje u vodi to rade na vlastitu odgovornost, jer nije službeno kupalište. Uskoro bi ovdje trebala biti šetnica, jer smo na natječaj prijavili i na njemu prošli jedan projekt koji će obuhvatiti izgradnju poučne staze, tri kućice na drveću koje će biti vidikovci, četiri moderne velike ležaljke te dodatne sadržaje za posjetitelje, odnosno klupe i stolove, kao i jedno veliko igralište za djecu s gusarskim brodom. Tu već imamo spremno igralište za odbojku na pijesku, koje koriste posjetitelji naše oaze mira. Posvjedočili ste se i sami da ovdje dolaze izletnici, mogu slobodno reći, iz cijele naše županije, ali i iz drugih nam susjednih županija, a kada uredimo šetnjicu uvjeren sam da će ovo biti pravi izletnički raj. Plan za realizaciju izgradnje šetnjice s popratnim sadržajima je od rujna ove do ožujka sljedeće godine, a vrijednost projekta je oko 650.000 kuna – rekao nam je načelnik Androš te se pohvalio s nekim već održanim manifestacijama, kao što je Ribarski dan za Dan općine kada je izletište bilo odlično posječeno.

Uvjereni smo da ovo što nam je rekao načelnik Androš nije kraj za općinu Sopje i njene stanovnike, jer uz takvu ambicioznu i radišnu osobu zasigurno će ova lijepa općina uz rijeku Dravu zablistati s mnogim novim sadržajima.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content