Povijesni dan za DVD Vukosavljevica: Iz Tirola stiglo vatrogasno vozilo, sedamdeseto koje je kroz ovu donaciju doputovalo u VPŽ

Danas (subota) je velik dan, kako za Virovitičko-podravsku županiju tako i za općinu Špišić Bukovica, a još veći za Vukosavljevicu, mjesto s najvećim i najbrojnijim vatrogasnim društvom – DVD Vukosavljevica. Iz Austrije iz pokrajine Tirol danas je vukosavljevačkom DVD-u stiglo vatrogasno vozilo koje su im osobno dovezli članovi DVD-a Angath.

viber_slika_2022-07-30_20-44-54-285– Zahvaljujući četverogodišnjoj suradnji između vatrogasaca Virovitičko-podravske županije i Tirola te zahvaljujući Peteru Logaru, voditelju ovog projekta, kao i Hubertu Riteru te Tomislavu Stokiću, danas je u našu županiju stiglo sedamdeseto vozilo iz ukupne donacije. Vozilo je izuzetno vrijedno, kako za vatrogasce iz DVD-a Vukosavljevica, tako i za cijelu županiju – istaknula je Mateja Fras Venus, zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ.

viber_slika_2022-07-30_20-44-54-225

Dakle, vozilo je stiglo iz DVD-a Angath čiji predsjednik Franz Osl je istaknuo radost i zadovoljstvo što su osobno mogli dovesti ovo vozilo u Vukosavljevicu. Kako kaže, vozilo je kod njih vozilo 30 godina te se nada da će jednako toliko služiti i DVD-u Vukosavljevica. Također, istaknuo je i kako im je jako važna suradnja s kolegama vatrogascima te su spremni pomoći kada god je to moguće i potrebno.

Važnost ove donacije istaknuo je i zapovjednik DVD-a Vukosavljevica Zdravko Pokupić.

– Ovo je jedan veliki i povijesni dan za naše vatrogasno društvo. Naime, kvalitetna vatrogasna oprema za nas je bila nedostižna jer profesionalna vatrogasna oprema je izuzetno skupa i naši proračuni nikada nisu bili dostatni kako bi mogli pokriti sve potrebe koje zahtjeva jedno društvo. Ovakvo vozilo bitno će pojačati našu operativnu sposobnost u općini Špišić Bukovica jer mi ćemo naše dosadašnje vozilo donirati DVD-u Bušetina, društvu koje smo uspjeli ponovno aktivirati kako bi pokrivali taj dio općine. Kada sve to zbrojimo, znatno smo pojačali operativu u našoj općini – rekao je Pokupić.

viber_slika_2022-07-30_20-45-44-612

Ovom donacijom tako je pojačano vatrogastvo u cijeloj općini Špišić Bukovica, a osobito DVD-a Vukosavljevica koje sada ima znatno bolje i opremljenije vozilo te će samim time, ističe predsjednik DVD-a Vukosavljevica Marijo Komar, vatrogasci ovog društva puno brže i kvalitetnije moći djelovati na vatrogasnim intervencijama.

– Ovo vozilo značajno će unaprijediti naše operativno djelovanje. Novo vozilo za razliku od starog ima veći kapacitet za opremu, kao i za prijevoz više vode na vatrogasne intervencije tako da ćemo svakako značajno unaprijediti naše operativno djelovanje na vatrogasnim intervencijama – istaknuo je.

viber_slika_2022-07-30_20-45-28-641

Novo vozilo DVD-a Vukosavljevica blagoslovio je župnik Župe Presvetog Trojstva u Turnašici Zdravko Radoš, a svečanost su, između ostalih, uveličali predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, predsjednica Općinskog vijeća Općine Špišić Bukovica Sanja Stubičar, predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Željko Palković, predsjednica VZO Špišić Bukovice Marija Komar i direktor tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić. 

(www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content