Požar na poljoprivrednim zemljištima: Izgorjeli strnjak, slama i zasađeni tritikal

Na poljskom predjelu “Krčevina” u Normancima jučer (ponedjeljak) oko 13,30 sati došlo je do požara na dvije poljoprivredne površine vlasništva 44-godišnjaka i 68-godišnjaka.

Prilikom požara izgorjeli su strnjak, slama i zasađen tritikal čime im je počinjena materijalna šteta oko 7.500 kuna, izvijestili su iz osječke policije. Obavljenim očevidom policijskih službenika Policijske postaje Našice u suradnji s inspektorom zaštite od požara isključen je tehnički uzrok požara.

Policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja. Požar su ugasili djelatnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koška.

-Upozoravamo građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare. Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote. Osim direktne materijalne štete prouzročene požarom, gašenje iziskuje angažiranje dodatnih ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava, stoga je nužno upozoriti na odgovorno ponašanje – ističu iz policije, te apeliraju na građane da poduzmu propisane sigurnosne mjere prilikom spaljivanja na otvorenom prostoru te poštuju odluke lokalne samouprave (županijske, gradske ili općinske) o spaljivanju korova, trave i drugog otpada biljnog porijekla, kojom su propisani uvjeti za spaljivanje.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content