Premijer Andrej Plenković: Novo povećanje rejtinga izravna posljedica članstva u eurozoni

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na Twitteru je objavio da je novo povećanje kreditnog rejtinga izravna posljedica članstva u eurozoni, koja Hrvatskoj donosi veću sigurnost u krizi.

– U najnovijoj ocjeni agencije Fitch investicijski rejting Hrvatske podignut je za još jednu stepenicu, na BBB+, sa stabilnim izgledima za rast! Novo povećanje kreditnog rejtinga izravna je posljedica članstva u eurozoni, koja Hrvatskoj donosi veću sigurnost u krizi- stoji u poruci premijera Plenkovića na Twitteru.

Novo povećanje kreditnog rejtinga od strane Fitcha izravna je posljedica konačne odluke Vijeća za ekonomske i financijske poslove od 12. srpnja o prijemu Hrvatske u eurozonu početkom iduće godine. Fitch smatra da je “usvajanje eura pozitivno za rejting jer će Hrvatskoj osigurati status rezervne valute, smanjiti transakcijske troškove i ograničiti valutni rizik za financije kompanija i kućanstava”. Dodatno, ta rejting agencija naglašava da je Hrvatska ispunila sve kriterije konvergencije (kriterije iz Maastrichta) i reforme iz ERM II u najkraćem mogućem roku.

(vlada.gov.hr, vpz.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content