Prvi Poduzetnički inkubator u Našicama: Projekt vrijedan 11 milijuna kuna omogućit će brži rast i razvoj poduzetnika početnika

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Magdalena Vidaković – Gelenčir i v.d. pročelnika Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Božo Papac, obišli su lokaciju te prezentirali projekt izgradnje Centra industrijske zone Našice, odnosno Poduzetnički inkubator. Riječ je o lokaciji u našičkoj Industrijskoj zoni.

-Riječ je o jednoj izuzetno važnoj investiciji za Grad Našice, naime u fazi smo izrade projektne dokumentacije, a građevinsku smo dozvolu već dobili za izgradnju Poduzetničkog centra, odnosno Poduzetničkog inkubatora. Ukupna vrijednost projekta je 11 milijuna kuna, a ono što je jako važno za ovaj projekt, dobili smo pomoć u sufinanciranju 50 posto ukupne investicije, dakle 5,5 milijuna kuna od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU na čemu se od srca zahvaljujem našoj ministrici Nataši Tramišak. Radi se o izgradnji dva objekta i svaka je veličine 1.000 m2, jedna će biti industrijska s četiri metra visine za potrebe otvaranja novih obrta i tvrtki, a drugi dio će biti uredski. Riječ je o jednoj od demografskih mjera Grada Našica jer ovima želimo omogućiti maksimalno povoljne uvjete za naše mlade, a ovdje je naravno riječ o zapošljavanju i otvaranju novih radnih mjesta – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Industrijska zona Nasice 3

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Magdalena Vidaković – Gelenčir pojasnila je svrhu Poduzetničkog inkubatora.

-Poduzetnici koji budu stanari inkubatora imat će smještaj osiguran po izuzetno povoljnim poticajnim cijenama i samim time ćemo olakšati krizne godine novoosnovanim obrtima i tvrtkama. Planirano je da nakon što poduzetnici razviju svoje poduzeće i dostignu određeni standard poslovanja, izađu iz Poduzetničkog inkubatora te planirano ulaze u vlastite prostorije, a prostor se otvara dalje novim poduzetnicima – rekla je Gelenčir.

Industrijska zona Nasice 7

Pročelnik Božo Papac naglasio je kako je ovo nastavak ulaganja u Industrijsku zonu gdje je već 46 hektara građevinskog zemljišta kompletno opremljeno i stavljeno u funkciju.

-I dalje razvijamo našu Industrijsku zonu, a ovo je jako važan projekt za koji se nadamo da će realizacija biti gotova do kraja iduće godine, tako da bi prvi startupovi ili poduzetnici početnici već početkom 2024. godine mogli početi raditi – rekao je Papac.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content