Radionicama o ekologiji započeo tematski projekt “Djeca u knjižnici”

Prvi tjedan tematskih radionica za djecu pod nazivom “Djeca u knjižnici” započeo je danas (ponedjeljak) u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica. Tako će do četvrtka, 7. srpnja, zainteresirani predškolci i osnovnoškolci u jednosatnim edukativnim radionicama moći naučiti o temama vezanim za očuvanje okoliša.

Radionice su namijenjene za djecu predškolskog uzrasta te nižih i viših razreda osnovne škole, a počinju u 12 sati.

WhatsApp Image 2022 07 04 at 13Nešto više o ovotjednom programu otkrila nam je voditeljica Dječjeg odjela i Igraonice Ivana Molnar, koja zajedno sa suradnicima provodi projekt “Djeca u knjižnici”.

– Nakon današnjeg upoznavanja, razgovarat ćemo o biljkama virovitičkog kraja te o prikupljanju i recikliranju otpada, i sve što ćemo raditi će biti edukativnog karaktera. U utorak nastavljamo s vodom koja život znali, te ćemo pričati o vremenu i vremenskoj prognozi, kao i o tome na koji način mi sami možemo utjecati na vremenske i klimatske promjene. Srijeda je rezervirana za formiranje Centra prirode, gdje ćemo se baviti recikliranjem i zabavljati na taj način, odnosno pokazati kako se ambalaža može koristiti i u funkcionalne svrhe. Četvrtak je namijenjen za priče o ekologiji, dok se u petak igramo i ponavljamo sve što smo usvojili tijekom cijelog tjedna. Svaka radionica je jedna zasebna cjelina i djeca se mogu priključiti kad god žele – zaključila je Molnar.

WhatsApp Image 2022 07 04 at 13.00.16 1Nakon “Djece u prirodi”, idući tjedan male Virovitičane očekuju radionice i pričaonice na temu “Djeca u svijetu”.

(www.icv.hr, eat)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content