Sakuntalin park izabran za najljepši park u Hrvatskoj: Specifičnost Osijeka je da ima više parkova nego trgova

U izboru za najljepši park Hrvatske, koji je na svom Facebook profilu organizirao portal gradonačelnik.hr, najviše lajkova dobio je Sakuntala park u Osijeku. Vinkovačkom je parku, a koji je sve do finiša uvjerljivo vodio ta titula izmaknula za samo 12 glasova.

Sakuntala park imao je 5154, a park na Trgu bana Šokčevića 5142 glasa (lajka).

-Pobjednik našeg izbora za Najljepši park u Hrvatskoj je Sakuntalin park iz Osijeka! Čestitamoooo! Wooow, kakvo je to uzbudljivo finale bilo, do zadnjeg treba nije bilo sigurno hoće li Osijek uspjeti zadržati vodstvo ili će titula najljepšeg pripasti Parku na Trgu bana Šokčevića iz Vinkovaca… Bravo za Vinkovce i njihove fanove, Čestitamo na fenomenalnom rezultatu i uvjerljivom drugom mjestu! Svaka čast i Gradu Virovitici koji je u posljednjih nekoliko sati ponovo izbio na 3. mjesto! Čestitke i ostalima na top 10 najljepših parkova – Bjelovaru, Karlovcu, Slavonskom Brodu i Valpovu”, stoji u objavi na Facebook profilu portala gradonačelnik. hr.

IMG 4092
Foto: Grad Osijek

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić zahvalio je svim građanima koji su glasovali na natječaju za najljepši osječki (i hrvatski) park. Radić je podsjetio kako je Osijek dobio priznanje kao najbolji Eko city i grad s najljepšim Adventom, a sada se se okitio priznanjem za najbolji park – secesijski Sakuntalin park izgrađen 1890. godine.

IMG 4091
Foto: Grad Osijek

Radić je zahvalio i svim djelatnicima osječkog Unikoma koji svakodnevno održavaju Sakuntalin, ali i sve druge osječke parkove.

– Ovim smo još jednom potvrdili da smo zeleni grad. Osijek ima jednu specifičnost a to je da ima više parkova nego trgova, to je ono čime se ponosimo. Nastavit ćemo i dalje uređivati i naše parkove i zelene površine – rekao je Radić podsjetivši kako je Grad za ovu godinu izdvojio više od 13 milijuna kuna za uređivanje i održavanje osječkih zelenih površina i parkova.

Dodao je kako su ljepote uređenog Osijeka prepoznali i turisti, pa je grad u lipnju ove godine ostvario 12 posto noćenja više nego rekordne 2019. godine. Najavio je mnoštvo kulturnih, sportskih i zabavnih događaja, podsjetio da posjetitelje očekuju još dvije osječke ljetne noći, da je započelo i Osječko ljeto kulture, a sredinom ovog mjeseca otvaraju se bazeni na Kopiki. – Sve je to pozivnica novim gostima da posjete Osijek i uživaju u gradu – zaključio je Radić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content