Tijekom proteklog vikenda 42 vozača pod utjecajem alkohola: 32-godišnjak iz Donjeg Miholjca vozio pijan za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta

Tijekom vikenda, na području Policijske uprave osječko baranjske u nadzoru prometa policijski službenici evidentirali su 39 vozača osobnog automobila i 3 vozača bicikla koji su upravljali s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi.

Osim alkohola evidentirano je još 211 prekršaja od kojih je bilo 95 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 39 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja nepropisnog korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, tri vozača upravljali su vozilom za vrijeme dok im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja, jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila i 47 ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je jučer oko 20,45 sati u Donjem Miholjcu, kada su policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 32-godišnjak za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Evidentirana mu je koncentracija od 2,81 promila alkohola u krvi.

Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

-Za počinjene prekršaje predviđena mu je novčana kazna u iznosu do 40.000,00 kuna, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova- ističu iz osječke policije.

Tijekom pojačanih mjera, sa subote na nedjelju, u vremenu od 23 sata do 5 sati, na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici su evidentirali 19 vozača osobnih automobila i 2 vozača bicikla koji su upravljali s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi.

(www.icv.hr,  tj)

 

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content