Tri osobe u tvrtki s područja VPŽ počinile ukupno 78 kaznenih djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka i krivotvorenja službenih ili poslovnih isprava

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Policijske uprave virovitičko-podravske, dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad tri odgovorne osobe u tvrtki s područja Virovitičko-podravske županije, zbog počinjenih ukupno 78 kaznenih djela, nedozvoljene uporabe osobnih podataka i krivotvorenja službene ili poslovne isprave na štetu 39 osoba.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je 41–godišnjak, kao odgovorna osoba u pravnoj osobi, tijekom 2021. godine u neutvrđeno vrijeme u prostorijama tvrtke, koristio osobne podatke 23 osobe bez njihove privole i takove podatke kao odgovorna osoba u pravnoj osobi, unosio u naloge za naplatu za kupnju, koje je ovjerio svojim potpisom, iako je znao da ti podatci nisu istiniti, odnosno da te osobe nisu stvarni kupci u maloprodaji.

Isto tako je utvrđeno kako su 32–godišnjak i 47–godišnjak, kao odgovorne osobe koje su zamjenjivale 41–godišnjaka u njegovoj odsutnosti, tijekom 2021. godine u neutvrđeno vrijeme u prostorijama tvrtke, koristili osobne podatke 10, odnosno šest osoba bez njihove privole i takove podatke kao odgovorne osobe u pravnoj osobi, unosili u naloge za naplatu za kupnju, koje su ovjerili svojim potpisom, iako su znali da ti podatci nisu istiniti, odnosno da te osobe nisu stvarni kupci u maloprodaji.

U svezi navedenog ODO Virovitica, slijedi posebno izvješće.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content