U Bušetini obilježeno 75 godina od osnutka nogometnog kluba: Marijan Mađerčić prezentirao svoju knjigu pod imenom “Moje služenje bušetinskom nogometnom klubu 1967. – 1977.”

U sklopu obilježavanja blagdana Srpnice, u nedjelju, 3. srpnja u društvenom domu u Bušetini svečanom sjednicom skupštine kluba, na kojoj su uz goste – tajnika Županijskog nogometnog saveza Krunoslava Moslavca, predstavnika Općine Špišić Bukovica Tihomira Majstorovića, predsjednicu “Škrinje Bušetine” Gordanu Brlas, predstavnike Škole nogometa Graničar Bušetine iz Okrugljače, bili nazočili brojni nekadašnji i sadašnji igrači te simpatizeri kluba, obilježene je 75. godišnjica osnutka nogometnog kluba u Bušetini.

Klub je prvotno prozvan Sloga, ali je prilikom osnutka preimenovan u Proleter, koje je ime nosio do 1990. godine, od kada se zove Bušetina, odnosno Bušetina 1947. U posljednje dvije godine ime kluba je bilo Graničar Bušetina, a očekuje se da će uskoro vratiti ime Bušetina 1947.

IMG_9982

Skupštinu je otvorio predsjednik kluba Zvonko Poldrugač. U kratkom presjeku, uz projekciju fotografija, tekstova i ilustracija, tajnik Ivan Mađerčić sve nazočne podsjetio je na ključne crtice iz bogate klupske povijesti, od osnutka, 2. srpnja 1947. godine pa sve do ponovnog pokretanja seniorske momčadi u posljednjih mjesec dana. Klub je u nekoliko navrata upadao u krize, ali se uvijek vraćao još jači i uspješniji.

Marijan Mađerčić, koji je bio na pragu odlaska u zagrebački Dinamo, prezentirao je svoju knjigu “Moje služenje bušetinskom nogometnom klubu 1967. – 1977.”, u kojoj je prikupio niz zgoda i podataka iz svoje igračke karijere u Bušetini.

IMG_0005

Na kraju svečane sjednice, Krunoslav Moslavac u ime Županijskog nogometnog saveza VPŽ uručio je klubu Zlatnu plaketu, a Slavko Bartolić u ime Škole nogometa Graničar Bušetine iz Okrugljače plaketu.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content