U virovitičke osnovne škole upisana 194 prvašića: I u novoj školskoj godini produženi boravak, pomoćnici u nastavi i školska prehrana

U osnovne škole čiji je osnivač Grad Virovitica za školsku godinu 2022./2023. upisana su 153 prvašića i to njih 80 u OŠ “Vladimir Nazor” te 73 u OŠ Ivane Brlić-Mažuranić. Uz navedeno, u Katoličku osnovnu školu u Virovitici upisan je 41 učenik prvog razreda. Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju čeka odluku stručnog povjerenstva koje utvrđuje primjereni oblik školovanja te se još uvijek ne zna točan broj prvašića.

Treba napomenuti da Grad Virovitica i u sljedećoj školskoj godini nastavlja s provedbom projekata kako bi se izašlo maksimalno u susret djeci i roditeljima.

– I u nadolazećoj školskoj godini sve osnovnoškolce dočekat će besplatni udžbenici, što osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a Grad će kupiti obvezne radne materijale za učenike od 1. do 4. razreda za škole kojima je osnivač te Katoličku osnovnu školu – rekao je pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Također, Grad Virovitica nastavlja i s produženim boravkom u školama čiji je osnivač. Produženi boravak i dalje će biti organiziran za sve učenike prvih razreda s mogućnošću grupa do 4. razreda, ovisno o mogućnostima i kapacitetima škola.

– Uz navedeno, proteklog tjedna potpisan je ugovor za projekt „Odrastimo jednako – Faza VII“ zahvaljujući kojemu će Grad s partnerima, osnovnim školama Ivane Brlić-Mažuranić i Vladimir Nazor, nastaviti s besplatnom školskom prehranom za djecu u riziku od siromaštva u novoj školskoj godini. Nastavljamo i s provedbom „Korak u život jednakih mogućnosti“ kroz koji se osiguravaju pomoćnici u nastavi – dodao je Alen Bjelica.

Naposljetku, Grad osigurava i besplatan prijevoz učenika za škole kojima je osnivač.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content