Vesela nedjelja u Velikoj Črešnjevici: Čak 30 ekipa iz četiri županije sudjelovalo na tradicionalnim, 15. Igrama za djecu i mladež

U organizaciji DVD-a Velika Črešnjevica i skupine mladih iz Velike Črešnjevice, u nedjelju, 10. srpnja, održane su tradicionalne, 15. Igre za djecu i mladež – Ilinje 2022.

Igre su, kao i proteklih godina, održane na vatrogasnom igralištu, a ovogodišnje izdanje privuklo je rekordan broj djece i njihovih roditelja, kao i vatrogasne mladeži s područja Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije. Na 15. Igrama za djecu i mladež natjecalo se čak 30 ekipa podijeljenih u četiri kategorije: ženska i muška mladež, odnosno djeca u ženskoj i muškoj konkurenciji.

IMG_1348_1000x667

Ovom zanimljivom i hvalevrijednom događaju nazočila je i saborska zastupnica Vesna Bedeković.

-Vrijednost ovih igara pokazuje i podatak od čak trideset ekipa s područja četiri županije, što je doista velika brojka. Hvala svima na dolasku, svi ste vi pobjednici, a velike zahvale i mladima koji su sve ovo organizirali, kao i svim članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Velika Črešnjevica, ali i glavnom pokrovitelju, Općini Pitomača – rekla je Bedeković.

Sve nazočne pozdravio je i predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikard Bakan, koja je i glavni pokrovitelj ovih tradicionalnih igara u V. Črešnjevici, a veliko zadovoljstvo uspješnom organizacijom tom je prigodom izrazio i predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Željko Palković.

IMG_1345_1000x667

Članica DVD-a Velika Črešnjevica i jedna od glavnih organizatorica ove vesele dječje manifestacije, Petra Tudić, uputila je velike zahvale kompletnom timu koji je dva tjedna neumorno radio kako bi sve bilo spremno za nastavak lijepe tradicije u ovom naselju.

-Bez odlične suradnje i zalaganja cijelog tima od petnaestak ljudi sve ovo ne bi bilo moguće. Ove godine stiglo nam je zaista puno djece, puno zainteresiranih javilo se iz drugih županija i na kraju moramo biti prezadovoljni. Iduće nedjelje na rasporedu je vatrogasno natjecanje za odrasle, jednako zabavno kao i ovo dječje – rekla je kratko P. Tudić.

IMG_1340_1000x667

Djeca su se natjecala u igrama “mali marinci”, “moraš skupit sve”, “pobuna u kokošinjcu”, “Spužva Bob” i “Pazi struja”, dok se mladež natjecala u igrama “veliki marinci”, “gusjenica”, “pazi struja”, “žedni preko vode i preko ograde”.

U kategoriji ženska mladež prvo mjesto osvojile su članice DVD-a Vukosavljevica, dok je titula pobjednika u kategoriji muška mladež pripala članovima DVD-a Sedlarica. Kod djece, u ženskoj konkurenciji slavio je DVD Suhopolje, dok je pobjednički pehar u muškoj konkurenciji pripao DVD-u Gornje Bazje.

Rezultati:

Ženska mladež:

1. DVD Vukosavljevica

Muška Mladež:

1. DVD Sedlarica
2. DVD Viljevo 1
3. DVD Viljevo 2

Djeca (Ž):

1. DVD Suhopolje
2. DVD Stari Gradac 2
3. DVD Stari Gradac 1

Djeca (M):

1. DVD Gornje Bazje
2. DVD Sedlarica
3. DVD Bušetina 1

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content