Završena prva faza rekonstrukcije poznatog osječkog kupališta: Olimpijski bazen na Kopiki počinje s radom u nedjelju

S nestrpljenjem Osječani odbrojavaju dane do početka rada poznatog osječkog kupališta Copacabana. Službeno otvorenje je najavljeno u subotu, ali prvi radni dan je u nedjelju od 9 sati. Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić na svom je Instagram profilu najavio otvorenje.

-Dugo smo čekali. Činilo se nemogućim. U rekordnom roku. Prvi pravi Olimpijski bazen u Osijeku. Još 3 puta spavamo – napisao je Radić.

Grad Osijek započeo je prvu pravu rekonstrukciju bazenskog kompleksa Copacabana jer bazeni stari 46 godina već dugo nisu udovoljavali suvremenim standardima, a otpadna klorirana voda iz svih bazena ispuštala se u rijeku Dravu.

-Napravili smo ju u najkraćem mogućem roku i Osijek će prvi puta dobiti olimpijski bazen koji će udovoljavati svim normama svjetske plivačke federacije – izjavio je za medije gradonačelnik Radić.

Time je završen prvi dio rekonstrukcije kojim je bila predviđena izgradnja novog olimpijskog bazena i rekonstrukcija dubokog okruglog bazena s kafićem i drugim atrakcijama, te izgradnja filternice, strojarnice i trafostanice..

U drugoj fazi preostala je obnova dva bazena, za što su već projekti pripremljeni, a sredstva za rekonstrukciju planirana sui z Nacionalnog plana oporavka i otpornosti Ministarstva turizma.

U nedjelju kada kupalište službeno započinje s radom, ulaznice će se naplaćivati, a cijene su već poznate. Za djecu do 7 godina ulaz je besplatan, dok je za djecu od 8 do 15 godina, umirovljenike i invalide dnevna ulaznica 10 kuna. Ostali posjetitelji plaćati će 15 kuna radnim danom i 20 kuna vikendom.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content