Završna konferencija projekta “Vrijeme je za školski obrok 2021. – 2022.”: Već aplicirano za novi projekt kojim niti jedan učenik u OBŽ ne ostaje gladan

Već šest godina Osječko-baranjska županija provodi projekt „Vrijeme je za školski obrok”, nacionalni projekt osiguravanja školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva, čija je godišnja vrijednost na području županija gotovo milijun kuna, a ove godine je primijenjen u 18 škola partnera te za 994 učenika.

U Osnovnoj školi Josipa Jurja Strossmayera u Đurđenovcu jučer (petak) održana je Završna konferencija EU projekta “Vrijeme je za školski obrok 2021.-2022.”, kojoj su nazočili zamjenik župana Josip Miletić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ Miranda Glavaš – Kul, ravnatelj škole Toni Markotić i drugi.

Pročelnica Miranda Glavaš – Kul istaknula je kako je projekt uspješno proveden te je već aplicirano za novi.

– U projekt svake godine ulazi drugih 18 škola, no najvažnije je da već godinama niti jedan učenik u Osječko-baranjskoj županiji nije ostao gladan tijekom školskoga dana, a tako će biti i u narednom razdoblju – kazala je.

Foto 2 3
Foto: OBŽ

-Program školske prehrane je župan Ivan Anušić pokrenuo u prvoj godini svog mandata, odnosno plan je da sva djeca imaju omogućenu besplatnu prehranu u školama. Važno je istaknuti kako su uvedene zdrave namirnice s lokalnih OPG-ova te i na taj način pomažemo naše proizvođače. Vjerujem kako će se otvaranjem Regionalnog distribucijskog centra Osječko-baranjske županije za voće i povrće ova situacija još poboljšati. Danas se nalazimo na završnoj konferenciji projekta vezanim uz školski obrok u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja u koji je uključeno dosta škola. Besplatna prehrana školaraca osigurana je s ukupnim projektima u vrijednosti 19 milijuna kuna koji funkcionira u suradnji i partnerstvu s jedinicama lokalne samouprave, te je ovo jedan dio cjelokupnog mozaika – rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Inače, Osječko-baranjska županija provodi tri projekta u vezi prehrane učenika osnovnih škola, od kojih je najznačajniji projekt “Školski obrok za sve” kojim Osječko-baranjska županija u partnerstvu s općinama i gradovima omogućava besplatan obrok za sve učenike.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content